Що відбувається в енергосистемі України та де будуть відключення? – пояснення Укренерго

В НАК «Укренерго» пояснили, що станом на 11:00 сьогоднішнього дня, 30 листопада виробники електроенергії вже забезпечують 73% споживання електроенергії в Україні. 

Зараз дефіцит потужності становить 27%. При цьому потужність генерації поступово зростає. Це дозволить дещо зменшити дефіцит у системі.

В компанії наголосили, що до всіх обленерго були доведені ліміти споживання по кожному регіону. Застосування аварійних відключень може бути потрібне, якщо ліміти споживання будуть перевищені. Такі заходи спрямовані на забезпечення балансу в енергосистемі України.

У Вінниці обленерго оприлюднило скореговані графіки відключення світла.

«Наголошуємо, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок семи хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни. Ощадливе використання електроенергії дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою», - йдеться в повідомленні Укренерго.

Нагадуємо, що вінничанам розповіли - чому в одному будинку є світло, а у іншому нема, та відповіли на інші поширені запитання.


 



Переглядів: 1264
Поширень: 1

Останні новини