Київ може замерзнути взимку – Кличко допускає апокаліптичний сценарій

Мер Києва Віталій Кличко попередив про можливий сценарій "апокаліпсису" цієї зими. Він заявив, що поки що киянам нема потреби евакуюватись, але вони мають бути готові до цього, якщо російські удари по критичній інфраструктурі продовжаться. Про це повідомляє 24 канал.

«Київ може втратити електроенергію, воду, тепло. Може статися апокаліпсис, як у голлівудських фільмах, коли через низьку температуру неможливо жити в будинках,» – заявив Кличко.

В Києві ситуація залишається складною

Попри це, картина похмура, оскільки у столиці не вистачає опалювальних укриттів, щоб прийняти всіх 3,6 мільйона жителів у разі повних відключень. За словами міського голови, наразі у Києві підготували близько 500 автономних теплових вузлів, "але для 3-мільйонного міста 500 точок – це ніщо".

Він поділився одним із можливих сценаріїв, за яким місто може залишитися без центрального опалення до весни, коли температура може опускатися до -15 градусів за Цельсієм. Кличко підкреслив, якщо електрика й надалі буде відсутня, а зовнішня температура буде низькою, то у столиці будуть змушені зливати воду з будівель. В іншому разі вона може замерзнути і пошкодити всю водопровідну мережу.

Кличко закликав виян підготувати екстрені запаси їжі та води, а також мати напоготові одяг і документи для швидкого виїзду, якщо відключать теплопостачання.

Тим часом, у Вінниці ситуація контрольована, у місті працюють Пункти незламності, які можна знайти на онлайн-мапі.
 


Переглядів: 1040
Поширень: 1

Останні новини