Графіки відключення світла у Вінницькій області до 20 грудня - обленерго

В суботу 10 грудня в АТ "Вінницяобленерго" повідомили про зміну графіка погодинних відключень. Графік відключення світла у Вінницькій області до 20 грудня є прогнозованим. В обленерго зазначають, що він діятиме лише за умови відсутності нових руйнувань в енергетичній інфраструктурі. 

Графік відключень світла до 20 грудня у Вінниці та області, які раніше, містить три черги.

З 11 грудня на Вінниччині діятимуть такі обмеження енергоспоживання населення:
Ілюстрація - "Вінницяобленерго"

У оновленому плані графа "можливі відключення" вже відсутня. Світло вінничанам вимикатимуть кожного разу по чотири години.

Крім того, в компанії зауважили, що час вимкнення електроенергії може відрізнятися від вказаного на 20-30 хвилин, котрі потрібні для технічних робіт. А також закликали вінничан повідомляти про невідповідність термінів знеструмлення. Раніше міністр енергетики Герман Галущенко анонсував перевірки дотримання графіків та говорив про відповідальність керівників обленерго в регіонах, де будуть встановлені факти порушень.

Минулого тижня генеральний директор обленерго Андрій Поліщук розповідав про те, чого очікувати вінничанам цієї зими. За його словами, регулярні відключення електроенергії продовжаться щонайменше до весни 2023 року.

Усіх містян закликали бути готовими до блекауту, робити відповідні запаси та подбати про своїх рідних у випадку знеструмлення. У Вінниці продовжують працювати "Пункти незламності", де можна зігрітися та зарядити свої гаджети під час знеструмлень вдома. Повний перелік їх можна знайти на онлайн-мапі.

Нагадаємо, що в ніч з дев'ятого на десяте грудня ворог знов атакував енергетичну інфраструктуру. Зокрема, було пошкоджено частину магістральних високовольтних мереж та обладнання на Одещині.

В НЕК "Укренерго" ситуацію назвали складною. Ремонтні бригади працюють над поданням електроживлення на критичні об’єкти. Також у компанії спростували фейкову інформацію про те, що Україна продовжує експортувати електроенергію в Європу.

У своєму зверненні до українців президент Володимир Зеленський розповів про дефіцит у системі: "Саме тому є графіки відключень. Найбільше – у Львівській, Вінницькій, Київській, Тернопільській, Сумській, Закарпатській, Житомирській і Хмельницькій областях і в Києві."

Президент зазначив, що навіть коли нема масованих ракетних атак, у різних регіонах продовжуються обстріли і через втрати в системі зменшувати ліміти доводиться усім. Він подякував тим, хто працює, щоб повернути світло та тим людям, які розуміють наскільки важко зараз енергетикам.



Переглядів: 6412
Поширень: 41

Останні новини