Пальне, генератори, системи для лікарні, теплі речі: чергова допомога Балаклії від Вінниці

В рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу в деокуповану Балаклію, разом із черговим вантажем, вирушили заступник міського голови Микола Форманюк та  депутат Володимир Малінін. Вони поспілкувалися з представниками балаклійської влади про їхні нагальні потреби та подальшу співпрацю громад.

Балаклія стала першим містом, звільненим від початку контрнаступу на Харківщині.

Зараз місту доводиться вирішувати чимало складних проблем, і в цьому допомогає, в тому числі, й громада Вінниці. Цього разу звільнена Балаклія отримала від Вінниці пальне. Зокрема, 12 тонн дизельного палива та 9 тонн бензину.

Депутат міськради, координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Малінін пояснив, що саме таким був запит від місцевої влади Балаклії. Пальне активно використовують для забезпечення роботи інфраструктурних об’єктів міста.

«Сьогодні ми на власні очі побачили, який "мир" залишили після себе росіяни. Зруйновані житлові будинки, зруйновані об’єкти критичної інфраструктури, розграбовані лікарня, школа… Сподіваємося, що допомога, яку ми передали від Вінниці – допоможе пережити нашим громадянам цю складну зиму і ми всі разом зовсім скоро святкуватимемо перемогу над ворогом», – розповів Володимир Малінін.

Представники Вінницької міської ради провели зустріч зі своїми балаклійськими колегами. Звільнене місто вже отримало 10 млн грн, які Вінниця передала на відновлення об’єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери міста та підготовки до опалювального сезону.

«Сьогодні ми побачили ті об’єкти інфраструктури Балаклії, які плануються до реконструкції – це вражає і жахає одночасно за масштабом руйнувань, яких зазнала Балаклія. В рамках Гуманітарного штабу ми продовжимо консолідувати наші зусилля для надання допомоги тим громадам, які постраждали від повномасштабного вторгнення країни-агресорки», – розповідає Микола Форманюк.

Секретар Балаклійської міської ради Оксана Бондар висловила вдячність  вінничанам та керівництву міста за допомогу, й сподівання на подальшу співпрацю.

«Бажаю вам миру та злагоди. Завжди залишайтеся з нами. Схід та Захід – разом», – зауважила Оксана Бондар.

Від початку повномасштабної війни Вінниця стала волонтерським логістичним хабом. Цього разу з бази Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу до Балаклії відправили також теплі речі, ковдри, засоби особистої гігієни для дітей та дорослих.

«Також ми зібрали різні системи для місцевої лікарні, бо росіяни розікрали звідти фактично все, а лікарі потроху повертаються і їм майже немає на чому працювати», – розповідає керівниця Фонд  громади "Подільська громада" Олена Данілова.

Від жовтня в рамках проєкту «Разом!» Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії. Відтоді вінничани вже навідували Харківщину

Перший гуманітарний вантаж доправили місяць тому, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Вантаж сформували вінницькі волонтери з Волонтерського центру "Шахіна", Центру реабілітації "Гармонія", ПІЧ, Фонду  "Подільська громада" та директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук.

Наступного тижня запланована ще одна поїздка до Балаклії.

Фото: фейсбук-сторінка Вінницької міської ради


Теги: волонтери

Переглядів: 1159
Поширень: 0

Останні новини