Застарілі лампочки безштовно замінюватимуть на світлодіодні — Мінекономіки

Уряд України планує провести заміну 50 млн ламп розжарювання.

Закупку близько 30 мільйонів енергоефективних світлодіодних лампочок профінансує Єврокомісія. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства економіки.

«Ми профінансуємо близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. Коли 50 мільйонів таких лампочок буде доставлено з нашими партнерами, це заощадить 1 ГВт (електроенергії)  річний обсяг виробництва (блоку) атомної електростанції! У темні часи ми стоїмо разом із нашими українськими друзями», — написала Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

За словами Першого віцепрем'єр-міністра — Міністра економіки України Юлії Свириденко, найближчим часом в Україні буде запроваджено програму безкоштовної заміни застарілих ламп на нові. Це зменшить навантаження на енергосистему.

«Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енергоощадні ЛЕД-лампи, може допомогти нам споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження. Найближчим часом Мінекономіки представить детальну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи - механізм буде максимально простим», — зазначила Юлія Свириденко.

Читайте також: за яким графіком відключатимуть світло у Вінниці до 20 грудня



Переглядів: 1053
Поширень: 0

Останні новини