Для дітей Балаклії вінничани формують спеціальні "Коробочки любові"

У центрі реабілітації "Гармонія", в рамках проєкту "Разом!", збирають чергову партію гуманітарної допомоги для дітей з деокупованої Балаклії.

В центрі формують спеціальні "Коробочки любові". До них додають книги, м'які іграшки, солодощі, канцтовари та інше.

"Минулого разу ми їздили до Балаклії і там познайомилися з волонтерами, які працюють із дітками. Зараз ми з ними на зв'язку і розуміємо чого, крім речей першої потреби, потребують маленькі балаклійці. Вони писали листи святому Миколаю, просили перемоги, книг, солодощів, іграшок. Один хлопчик попросив привезти йому прапор України", - розповідає вихователька соціальна по роботі з дітьми з інвалідністю центру реабілітації “Гармонія” Тетяна Тетер.

Про збір всього необхідного для формування "Коробочок любові" оголосили близько трьох тижнів тому. Сьогодні до "Гармонії" іграшки, солодощі та канцтовари принесла 6-річна Софія Слишинська.

"Я хочу допомогти діткам із Балаклії. Хочу, щоб вони не засмучувалися, що втратили домівки і раділи моїм подарункам", – говорить першокласниця Софія Слишинська.

Загалом гармоніївцям вдалося сформувати 100 коробок. Уже найближчими днями вони відправляються до Балаклії.

"Минулого разу ми були в Балакліїі і тоді зрозуміли, що найбільше підтримки потребують саме діти. Попереду новорічні свята. Хочеться діткам, які побачили всі жахи війни, подарувати хоча б трішки добра. Вони цього заслуговують, як ніхто інший. Це добре, коли їм привозять одяг, харчі. Але вони хочуть подарунків, вони хочуть маленького дива", – пояснює директорка Центру реабілітації "Гармонія" Олена Чорнобривенко.

Окрім “Гармонії”, допомогу для звільненої Балаклії збирають у:

Волонтерському центрі "Шахіна" (пр. Коцюбинського, 43-б). Туди можна приносити теплі речі для дітей та дорослих, україномовні книги та іграшки, медикаменти для літніх людей, теплі ковдри, мобільні телефони.

Артпросторі “ПІЧ” (вул. Сковороди, 25), куди можна приносити україномовні книги, журнали, а також музичні інструменти.

Раніше, 11 листопада, у рамках роботи Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, до Балаклії прибули вінницькі волонтери з організацій «Шахіна», «Гармонія», «Піч», «Подільська громада» спільно з директором департаменту культури ВМР Максимом Філанчуком та роздали гумвантаж, який збирали вінничани.

А 9 грудня заступник міського голови Микола Форманюк разом із депутатом та координатором Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимиром Малініним поїхали до звільненої Балаклії з черговим гуманітарним вантажем та поспілкувались з представниками балаклійської влади про їхні нагальні потреби та подальшу співпрацю громад.



Переглядів: 944
Поширень: 0

Останні новини