Вінничан закликають скористатись муніципальною програмою «Стоп-грип»

Найближчим часом прогнозується підвищення захворюваності на гострі респіраторні захворювання, у тому числі на грип, тому вінничан закликають подбати про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких імунізувавшись від цієї хвороби у рамках муніципальної програми «Стоп-грип».

Для жителів Вінницької міської територіальної громади ця програма передбачає відшкодування 50% вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів. Дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям з інвалідністю щеплення проводиться безоплатно. Програма «Стоп грип» діє у рамках ініціативи «Вінничани важливі».

У першу чергу рекомендується імунізуватись наступним категоріям населення:

Вагітним жінкам; Дітям до 5 років; Людям віком понад 65 років; Людям із надмірною вагою; Людям, які мають діабет, хронічні серцево-судинні захворювання та захворювання легень; Медичним працівникам; Військовослужбовцям; Освітянам, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях скупчення людей.

«Ми закликаємо заздалегідь подбати про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Звісно, щеплена людина може захворіти на грип, проте вироблений імунітет дасть змогу організму перенести захворювання у легкій формі».

Для того аби щепитись від грипу потрібно звернутись до свого сімейного лікаря. Наразі у Вінниці імунізація здійснюється чотирьох компонентною вакциною «GC Flu Квадривалент».



Переглядів: 1036
Поширень: 0

Останні новини