Що таке контрактні запчастини, і чим вони відрізняються від б/у автозапчастин

Користування автомобілем рано чи пізно ставить водія у ситуацію, коли виникає потреба придбання запчастин. Навіть у найбільш надійних та якісних транспортних засобів виходять з ладу вузли та механічні деталі, що призводить до необхідності шукати заміну. Одним з варіантів вирішення може бути пошук запчастини для автомобілів на RIA.com, яка є контрактною. У більшості випадків контрактні автозапчастини плутають з бувшими у використанні, однак варто знати, що це дві різні категорії. Різницю між ними варто докладно розібрати.

Чим відрізняються контрактні запчастини та звичайні б/у?

Існує багато фірм, які займаються розбором автомобілів на запчастини. Вони цілеспрямовано скуповують вживані авто, які постраждали у ДТП або просто застаріли, і отримують з них запчастини. Ті деталі, що у нормальному стані, продаються. З урахуванням того, що автомобілі, на яких вони раніше стояли, все ж використовувались за призначенням, такі запчастини класифікуються, як бувші у використанні.

З контрактними деталями ситуація складається трохи іншим чином. Вони знімаються із запчастин аварійних або застарілих автомобілів. Найчастіше контрактні запчастини поставляються з країн Європи та Японії. Це пов'язано з іншим відношенням до транспорту, ніж на вітчизняних теренах. При несвоєчасній заміні одних деталей авто може бути зняте із гарантійного обслуговування, Крім того, у розвинутих країнах автомобілі, що досягли певного віку, підлягають обов'язковій утилізації, що дає змогу зняти з них абсолютно невживані деталі.

Подібний підхід заохочується самими виробниками автомобільного транспорту. Перш за все, це дозволяє не збільшувати забруднення довкілля, а використовувати запчастину протягом усього її життєвого циклу. Саме тому, не дивлячись на своє походження, контрактні запчастини майже не мають слідів експлуатації. Крім того, вони є оригінальними. Контрактними вони називаються внаслідок того, що постачаються великими партіями, що супроводжується складанням відповідних контрактів.

Переваги застосування контрактних запчастин

Придбання контрактних виробів передбачає наступні плюси:

значно нижча вартість, ніж при закупівлі нових запчастин; оригінальна складова; більш зручна заміна, оскільки часто потрібну контрактну запчастину знайти простіше, ніж нову.

Не зважаючи на нижчу вартість, потрібно пам'ятати, що це не передбачає низьку якість продукції. Часто за найбільш прийнятну суму можна придбати деталь, яка буде знаходитись практично у новому стані. Перш за все, це пов'язано з гарною якістю іноземного дорожнього покриття, яке практично не зношує ресурс. Крім того, навіть в ході технічного обслуговування важливою умовою є збереження гарного механічного стану деталей. Таким чином, покупець може розраховувати на придбання оригінальної запчастини у гарному стані за вигідну ціну.

Що потрібно знати про купівлю контрактних запчастин?

Найбільшим недоліком подібного способу обслуговування авто є неможливість чітко визначити експлуатаційний ресурс запчастини. Її функціональність може бути визначена лише безпосередньо після встановлення деталі у автомобіль. Залишається лише сподіватись на доброчесність продавця. Внаслідок цього, не буде зайвим заздалегідь прочитати відгуки про нього, якщо є така можливість. Також знайти контрактні запчастини на відносно нове авто буде значно складніше. Це пов'язано з тим, що такі моделі у перші роки після початку продажів списуються значно рідше


Переглядів: 1266
Поширень: 0

Останні новини