Як вберегтися від алергії на холод?

Алергія на холод (поліноз) доволі поширена у населення, проте найчастіше зустрічається у жінок (близько 70% від усіх випадків). У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради пояснили як вона може проявлятись та як від неї вберегтись.

Дискомфортні відчуття після перебування на холоді знайомі кожному, проте для людей з холодовою алергією такі прояви можуть бути більш відчутними та в деяких випадках здатні нести серйозну загрозу для здоров’я.

Основні прояви полінозу:

Шкіра червоніє та покривається висипом, схожим на кропивницю. Інколи можуть додаватись відчуття печіння та лущення; Значна сльозотеча; Бронхоспастичний рефлекс, задуха. Саме ця реакція є особливо небезпечною, адже може призвести до астматичного статусу; Стан як під час застуди після кожного контакту з холодом: набряклість в горлі та носі, нежить, чхання.

У випадку, якщо прояви алергії значно впливають життя, слід звернутись до лікаря-дерматолога. Він може призначити додаткові препарати для зняття симптомів.

Як і при всіх алергіях, при холодовій алергії антигістамінні препарати можуть зменшити симптоми, адже вони зменшують викид гістаміну. У разі неефективності лікар може порекомендувати приймати препарати, що використовуються при лікуванні астми.

Для того аби вберегтись від полінозу слід дотримуватись наступних правил:

Тепло одягатися; Намагатися не дихати холодним повітрям, закривати ніс та рот; Максимально закривати шкіру від холоду; Мастити відкриті ділянки шкіри спеціальним кремом, який захищає від холоду або жирним кремом; Уникати холодної їжі, наприклад, морозива та напоїв; Всі водні процедури проводити тільки в теплій воді, а при купанні у водоймах спочатку проводити тестове занурення маленької частини тіла – долоні або ступні.

Теги: поради

Переглядів: 1017
Поширень: 2

Останні новини