Із сітки та на уламку ракети: які ялинки встановили у містах України

19 грудня в тих містах України, де попри війну вирішили встановити ялинки, провели їхнє офіційне відкриття.

Майже у кожному з обласних центрів, де новорічні дерева таки прикрасили, була своя воєнна "фішка". Наприклад, у Миколаєві ялинку зробили з маскувальної сітки, а у Хмельницькому – новорічну красуню встановили на уламку російської ракети.

"Ялинка перемоги" в Івано-Франківську

В Івано-Франківську ялинка цьогоріч не така, як завжди.

Символ Нового року прикрасили 350-ма дитячими малюнками з гербами деокупованих міст, янголами-захисниками, псом Патроном та патріотичними гаслами.

Фото: Марцінків

Каркас для новорічної красуні, заввишки 5 м, виготовили учні професійно-технічного училища. Підсвічують ялинку гірляндами, які живляться від альтернативних джерел енергії.

12 ялинок у Кропивницькому

19 грудня у Кропивницькому запалили вогні 12 новорічних ялинок, які встановили в рамках акції "Кіровоградщина серцем з вами" на підтримку найбільш постраждалих від війни міст України, волонтерам і Збройним силам України.

Ялинки присвячені Волновасі, Гостомелю, Охтирці, Миколаєву, Чернігову, Харкову, Херсону, Ірпеню, Маріуполю і Бучі.

Фото: Кропивницька міська рада

У неділю, 18 грудня, на площі перед Оперним театром у центрі Львова засвітили головну ялинку міста. Цього року вона є скромнішою за ілюмінацією. Верхівку різдвяного дерева прикрасили ілюмінацією у вигляді протитанкового їжака. Утім урочистого відкриття ялинки, як в попередні роки, не було.

У Львові різдвяне дерево прикрасив протитанковий їжак

Головну ялинку Львову подарувало місцеве шкіряне підприємство. Ялинка дещо менша, ніж у попередні роки – має висоту 14 метрів (у попередні роки сягала 17-20 м).

Фото: Твій Львів

Різдвяне дерево прикрасив стилізований протитанковий їжак, зроблений на "Львівелектротранс". Вага "прикраси" – 1,3 кг, розмір – 1,2 м.

Незламне тріо Луцька

У Луцьку до новорічно-різдвяних свят 19 грудня офіційно відкрили "Ялинку незламності" з тріо головних ялинок на Театральному майдані.

Новорічні дерева прикрасили світловідбивальними іграшками, виготовленими викладачами та учнями художніх шкіл територіальної громади.

Фото: Суспільне

Ялинки будуть підсвічувати у синьо-жовтих тонах, але за допомогою лише двох прожекторів, щоб заощаджувати енергію.

Прикраси для головного ялинкового тріо створювали викладачі та учні художньої школи, училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, інституту мистецтв Волинського національного університету, а також Княгининівського закладу освіти.

Прикраси зробили у вигляді 12 ангелів, які символізують душі загиблих. Вчителі та учні робили їх тиждень: з ранку і ввечері при свічах, коли вимикали світло.

Миколаївська мілітарі-ялинка

Пам’ятник Святому Миколаю у Каштановому сквері обклали мішками з піском, які покрили маскувальними сітками та ілюмінацією.

Так виглядає цьогорічна головна ялинка Миколаєва.

Фото: Суспільне

Першу іграшку на ялинку повісив міський голова Олександр Сєнкевич з написом: "Слава ЗСУ". Потім прикраси почали вішати гості свята.

Під кінець дня миколаївська ялинка була заповнена різними іграшками, прикрасами ручної роботи, дитячими малюнками та оберегами.

Ялинка в Ужгороді світитиметься кілька годин на добу

Ялинка в Ужгороді підсвічується за допомогою генератора кілька годин на добу.

Фото: Ужгородський міський голова

"Нікому не дозволимо відібрати в наших дітей свято і віру в диво!" – каже міський голова Богдан Андріїв.

Харківська ялинка в метро

Головну ялинку міста Харкова відкрили на станції метро "Університет".

Фото: міська рада Харкова

Міський голова Ігор Терехов зазначив, що всі новорічні заходи проводитимуться за підтримки соціально відповідального бізнесу: з міського бюджету коштів на це не витрачали.

Також мер повідомив, що традицію прикрашати станції метрополітену у Харкові збережуть і після перемоги.

Ялинка на уламку ракети у Хмельницькому

У Хмельницькому ялинку встановили у центрі міста на привезеному з Харківщини уламку російської ракети С-300.

Фото: Хмельницький - моє славне місто

Деревце прикрасили іграшками й синьо-жовтими прапорцями.

У Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Одесі, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Херсоні, Черкасах, Чернігові та Чернівцях від новорічних ялинок цьогоріч відмовилися.


Теги: ялинки

Переглядів: 1515
Поширень: 2

Останні новини