В новому році вінничани зможуть у маршрутках розраховуватись банківськими картками

Кілька років тому у вінницькому транспорті запрацювали валідатори. Зараз, із їхньою допомогою, люди опалачують проїзд, користуючись «муніципальними» та банківськими картками.

Тим часом, сплатити за проїзд в маршрутках карткою банку – поки що неможливо. Найчастіше у вінницьких маршрутках розраховуються готівкою. Та із нею, через часті відключення світла, іноді виникають проблеми. 

Коли в маршрутках Вінниці буде оплата банківською карткою

Про те, коли ситуація зміниться, і вінничани зможуть сплатити за проїзд банківським пластиком, розповіла директор КП "Вінницякартсервіс" Катерина Бабіна: 

«На даний момент можна розрахуватися тільки муніципальною карткою. Але найближчим часом будемо проводити тестування на окремих маршрутах і почнемо впроваджувати розрахунок банківськими картками.» 

Оплату карткою банку, в тестовому режимі, на одному із вінницьких маршрутів планують розпочати вже до кінця цього року. При цьому у «Вінницякартсервісі» слідкуватимуть, як проходять транзакції, та вирішуватимуть можливі поточні ускладнення, аби вже в новому році система працювала коректно.

«Приватних перевізників дуже багато. Будемо пробувати по перевізникам, щоб зрозуміти, які можуть бути проблеми. Наприклад, перебої зі зв’язком, бо ми залежимо від інтернету. Всі технічні моменти будемо відстежувати, щоб банківська оплата у приватних перевізників була», — зазначила Катерина Бабіна. 

Зараз, у зв’язку з перебоями світла не увесь елекротранспорт виходить на мережу. Тому містом курсує більше маршруток. Окремі із них можуть бути не облаштовані валідаторами, тому що ці автомобілі залучили тимчасово, в якості допоміжного заходу.

У «Вінницякартсервісі» нагадують, що у разі, якщо обладнання для безготівкового розрахунку у транспорті не працює, слід телефонувати на гарячу лінію за номером: 0800-330-155. При цьому потрібно вказати технічний номер транспорту. Після отримання заявки працівники компанії перевірять та усунуть несправності.

Як зараз вінничани оплачують проїзд у маршрутних таксі

Від червня 2022 року вартість проїзду у цьому виді транспорту у Вінниці становить 15 грн, на довших маршрутах – 18 грн. У автомобілях "Богдан" встановлені типові жовті валідатори, а в "Мерседесах" стоять пристрої, схожі на POS-термінали. 

Наразі у «Вінницякартсервісі» закликають містян обирати «Муніципальну картку». За допомогою електронного квитка можна їздити не лише в маршрутках, але й трамваях, тролейбусах та автобусах.

За словами Катерини Бабіної, саме оплата проїзду в громадському транспорті Вінницької МТГ забезпечує стабільне функціонування  системи.

Коштує «Карта вінничанина» 60 гривень, поповнювати її легко через електронний гаманець. Крім того, діє електронний проїзний: 510 грн – 130 поїздок, та 750 грн – безліміт. 

Внутрішньо переміщені особи у Вінниці можуть також замовити картку в одному із «Прозорих офісів»: на Старому місті та в мікрорайоні Вишенька. Вартість проїзду для деяких верств населення відшкодовує місцевий бюджет. Повний перелік категорій пільговиків – тут.

Ілюстративні фото: Моя Вінниця

Читайте також: Що буде із громадським транспортом Вінниці у 2023 році



Переглядів: 1288
Поширень: 4

Останні новини