На Вінниччині сильний вітер та 1 рівень небезпечності. Як вберегти себе за такої погоди?

Сьогодні, 9 січня пориви вітру на Вінниччині сягнуть 15-20 м/с, що відповідає першому рівню небезпечності (жовтий). Про небезпеку попереджають синоптики та рятувальники.

Перебуваючи на вулиці:

Тримайтеся подалі від різноманітних навісних конструкцій: рекламних щитів, дерев, ліній електропередачі. Переконайтеся, що поруч немає нічого, здатного відірватися та впасти від поривів вітру. Не підходьте обірваних дротів і предметів, які зачепилися за дерева. Не зупиняйтеся під великими деревами, не паркуйте під ними транспорт. Дерево або окремі гілки можуть не витримати і впасти. Особливо небезпечними є гнилі та старі дерева.

Поради для автомобілістів:

Не паркуйтеся біля рекламних щитів. Не паркуйте авто в дворах старої забудови, під балконами, антенами та супутниковими тарілками. Старайтеся не їхати вулицями, засадженими старими та розлогими деревами. Якщо на вашу машину впала гілка, дерево або частики конструкцій – зберігайте спокій. Прагнення в ту ж секунду вибратись з авто може спровокувати ДТП.  Якщо ви бачите, що на вашу машину щось падає, низько зігніться всередині салону.

Якщо ви знаходитеся вдома:

Перечікуйте негоду, тримаючись подалі від вікон, попередньо закривши їх. Не користуйтеся ліфтом. Вітер може обірвати дроти на вулиці, що спричинить відключення світла та зупинку ліфта. Заберіть речі, що знаходяться зовні на підвіконнях, незасклених балконах чи лоджіях, оскільки при сильних поривах вітру вони можуть впасти і травмувати когось.

Теги: погода

Переглядів: 1547
Поширень: 0

Останні новини