Вінницький суд наклав арешт на майно та гроші підозрюваного у держзраді ексміністра Табачника

СБУ арештувала майно колишнього міністра освіти часів януковича на понад 2 млн доларів. Про це повідомляє УСБУ у Вінницькій області та Офіс Генерального прокурора.

За матеріалами слідчих СБУ накладено арешт на майно колишнього міністра освіти та науки Табачника, який підозрюється у державній зраді. Загальна сума арештованих активів становить більше 2 млн дол. Це насамперед нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті. Також арештовано майно його матері.

Для того, щоб «приховати» свої статки від можливої конфіскації на користь держави, фігурант заздалегідь «переписав» їх на своїх родичів.

Втім, СБУ викрила цю «схему» і отримала дозвіл суду на арешт активів ексрегіонала.

Серед них:

½ квартири в історичній частині Києва площею 126 кв. м; житловий будинок площею понад 600 кв. м; 5 земельних ділянок в елітному котеджному містечку поблизу столиці, загальною площею майже 1 га; банківський рахунок на 147 тис дол.

Рішенням Вінницького міського суду арештовано сім земельних ділянок, розташованих в смт Козин Київської області, а також 144 тис дол США. Землі належать матері ексурядовця, арештовані кошти знаходилися на банківському рахунку самого підозрюваного.

За даними слідства, колишній державний діяч України відкрито поділяє погляди політичного та військового керівництва російської федерації про необхідність проведення т. зв. «спеціальної військової операції на території України» з метою «демілітаризації та денацифікації України, захисту українського населення від геноциду київського режиму». Він організовував та координував діяльність керівників російських окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення референдумів. Він діяв від імені представників вищих органів влади РФ, в тому числі російської федеральної служби безпеки.

Слідством встановлені контакти підозрюваного із високопосадовцями рф. За такий злочин передбачене покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі зрадник переховується від правосуддя у тимчасово окупованому Криму. Співробітники Служби безпеки проводять комплексні заходи щодо притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

ФОТО: УСБУ у Вінницькій області


Переглядів: 1153
Поширень: 1

Останні новини