На закритті сезону фонтану ROSHEN віншували українських воїнів

Найбільший у світі вінницький світломузичний річковий фонтан ROSHEN  закрив восьмий сезон. У переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Захисника України вшанувати мужність і героїзм українських воїнів-захисників, які сьогодні відстоюють Незалежність України та територіальну цілісність держави на Сході, на вінницьку набережну прийшли тисячі жителів та гостей міста, керівники міста та області, військові та волонтери. Почесними гостями традиційно стали військові, воїни ООС та бійці, які проходять лікування у вінницькому госпіталі.

Привітати українських воїнів зі святом приїхала й дружина Президента України Голова Фонду Порошенка Марина Порошенко та Представник Президенті України у Верховній Раді України Ірина Луценко.

Вітаючи українських захисників зі святом, дружина Президента України сказала: «Ми низько вклоняємося нашим Патріотам, які своїми подвигами зупинили наступ ворога. Ми пам’ятаємо кожного Героя, який віддав своє життя за Україну! Велика шана кожній матері, кожній дружині і кожній родині, яка береже пам'ять про них. Ми показали всьому світу, що маємо силу і волю захистити свою незалежність. Тепер ми маємо показати всім свою єдність, щоб зберегти нашу державність. Бо як було проголошено в Універсалі Української Центральної Ради - «народ, який хоче існувати, мусить мати одну думку і одну волю». І тому всі ми об'єдналися навколо таких основних принципів нашої державності: Армія - боронить нашу Землю, Мова - боронить наше Серцем, Віра - боронить нашу Душу», - сказала Марина Порошенко

Тему віри підтримала Представник Президенті України у Верховній Раді України Ірина Луценко. Вона зазначила: «Днями ми отримали прекрасну новину – Синод Вселенського патріарха декілька днів тому підтвердив – Україна таким буде мати Томос і ми будемо мати свою єдину помісну українську церкву. Я вітаю вас всіх з цією подією. Це другий акт, але вже духовної незалежності кожного українця, який з’єднається в цій вірі. Ми сьогодні зустрічаємось в переддень великого свята – Покрови Пресвятої Богородиці. Це для українців і України історичне сильне символічне свято, і ми сьогодні віншуємо і дякуємо нашим захисникам – чоловікам і жінкам, які нарівно стоять на Сході, боронять нашу землю». 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов сказав: «Дуже приємно і знаково, що сьогоднішнє свято поєднується з Днем захисника України, який за останні чотири роки об’єднав Україну, який став справжнім загальнонаціональним народним святом. І завдяки нашим воїнам, їхньому патріотизму мужності і професіоналізму ми тут, у Вінниці та інших містах, під мирним небом можемо розбудовувати наші міста і села, будувати дороги, школи, лікарні, дитячі садочки. Тож ми маємо низько вклонитись нашим захисникам. Я впевнений, що мир скоро настане на всій Україні , і нам далі потрібно розбудовувати нашу державу. Віримо в Україну і українцям, у Вінницю і у вінничан!».

Привітав усіх зі святом і голова вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. «Ми повинні пам’ятати, що Вінниччина має 16 тисяч учасників АТО, наш регіон виконав всі шість хвиль мобілізації. Багато добровольчих батальйонів і військових на початку надзвичайно складної ситуації підставили своє плече. Разом з ними були і волонтери, і весь український народ, який об’єднався заради майбутнього України. Свято захисника України має надзвичайно повчальне значення для молоді, тому що це свято людей, які дали присягу українському народу і присягнули на вірність українській державі», - сказав Валерій Коровій.  

Сьогоднішній вечір пронизаний патріотичністю та подякою воїнам, яку тисячі разів повторювали присутні на набережній. У відео «Чотири свята - одна ідея» проведено історичну паралель між героями козацьких визвольних змагань, воїнами Української повстанської армії та сучасними захисниками України. Показано й надважливу місію та роботу в умовах війни, яка сьогодні триває в Україні, волонтерів. Вони стали ланцюгом між військовими на передовій та громадянами на мирній території й не дають нікому забути про тих, кому завдячуємо сьогодні мирним небом.

Цього вечора вітання лунали у виступах українських співаків і гуртів, які також є «культурними волонтерами» на передовій , адже їх пісні піднімають бойовий дух українських воїнів. Саме ці гурти та виконавці й цього вечора дякували і вітали українських «нескорених воїнів» – «СКАЙ», Тарас Чубай та «Плач Єремії» , ХАС. Кульмінацією став запуск останнього у цьому році шоу світломузичного фонтану ROSHEN.




Переглядів: 3606
Поширень: 5

Останні новини