У Вінниці ввели аварійні відключення світла - Вінницяобленерго

Сьогодні, 10 січня у Вінниці та Вінницькій області ввели графіки аварійних відключень світла. 

Об 11:30 год  до АТ «Вінницяобленерго» було доведено додаткові обмеження, згідно графіка аварійних відлючень світла (ГАВ) обсягом 50 МВт. "Вони діятимуть до окремого розпорядження Регулятора", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що аварійні знеструмлення також застосовували вчора. 

НЕК "Укренерго" пояснює ситуацію зниженням температури та посиленим сильним вітром в більшості регіонів. Крім того, зросло споживання промисловістю та бізнесом. Внаслідок цього зріс дефіцит потужності, у тому числі і в нічні години.

В Національній компанії повідомляють, що енергосистема України зараз не в змозі покрити споживання у повному обсязі. Причинами є  пошкодження та окупація ворогом низки електростанцій, зокрема Запорізької АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі забезпечити потребу в електроенергії. 

"Всі виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених ракетними та безпілотними атаками ворога. Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень." - резюмують в "Укренерго".



Переглядів: 2739
Поширень: 10

Останні новини