В Ладижинській колонії викрили організовану групу інтернет-шахраїв

На Вінниччині діяла організована група інтернет-шахраїв. Фігуранти займалися злочинною діяльністю, перебуваючи за ґратами. Про це повідомляє ГУНП у Вінницькій області.

Учасники злочинної групи, які на Вінниччині відбували покарання за вчинення особливо тяжких злочинів, в інтернеті підшукували оголошення про здійснення логістичних перевезень вантажів. Шахраї обіцяли потерпілим надати послуги з перевезення сільгосппродукції. Після отримання передоплати зловмисники переставали виходити на зв’язок.

Організована злочинна група складалась з трьох засуджених віком від 40 до 50 років. Роботу шахрайської схеми налагодили 40-річний уродженець республіки Білорусь і 50-річний чернівчанин, які до своєї злочинної діяльності залучили 43-річного жителя Дніпропетровщини.

В січні правоохоронці Вінниччини та оперативний відділ державної установи «Ладижинська виправна колонія» за процесуального керівництва прокуратури викрили злочинну схему.

Оголошення про необхідність перевезення вантажу засуджені шукали на інтернет-сайті. При спілкуванні шахраї узгоджували логістичні питання. Й подальшому потерпілий перерахував на вказану  банківську картку 175 000 гривень

Поліцейські провели обшук за місцем відбування покарання засуджених та вилучили у них мобільні телефони, сім-карти, чорнові записи.

За цим фактом слідством розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Чоловікам загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Фото: Нацполіція


Теги: кримінал

Переглядів: 1164
Поширень: 0

Останні новини