У Вінниці презентували програму ІІ Міжнародного фестивалю –ярмарку APPLE-BAR

У Вінниці відбулась прес-конференція з приводу проведення ІІ Міжнародного фестивалю-ярмарку  APPLE-BAR, який пройде у м.Бар Вінницької області 20-21 жовтня.

Фестиваль  організовує Барська міська рада за підтримки Вінницької облдержадміністрації, Барської райдержадміністрації та районної ради, Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за сприяння Програми « U-LEAD з Європою», Представництва Офісу Ukraine Invest в Центральній Україні .

У прес-конференції взяли участь Артур Цицюрський – голова Барської ОТГ, Ілля Дяконович -  начальник управління використання водних об’єктів та розвитку сільських територій Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів , Юрій Войціцький -  радник з регіонального розвитку  Вінницького ЦРМС, представники  ОфісуUkraine Invest в Центральній Україні - Віталій Мазур і Стас Базалєєв,  а також майстри гончарного мистецтва -  Людмила  Філінська, член Спілки народних майстрів України та Михайло Діденко, представник Вінницького Центру народної творчості.

«Барський район з давніх часів називали  яблуневою гілкою Поділля, тож фестиваль , у центрі якого стоїть яблуко – традиційний для нашого краю. Більшість  земельних угідь Барського раойону займають сади, розвинуті фермерські господарства  на базі садівництва, але є і туристичні принади.  Барська ОТГ у співпраці з партнерами реалізовує  кластер з розвитку туризму «Яблуневий шлях» у рамках проекту  Європейського  Союзу « Мери -  за економічне зростання», тож  цьогорічний фестиваль буде мати  родзинку – презентацію старовинного гончарного мистецтва. Мета фестивалю – привернути увагу  місцевого та іноземного  бізнесу,  інвесторів  до розвитку сільгоспвиробництва  і туризму  на території  Барської громади», - зазначив Артур Ціцюрський, голова м.Бар.

В ході прес-конференції  Ілля Дяконович, представник Вінницької ОДА,  підкреслив вжливість  державної підтримки агровиробників, а  Юрій Войціцький  - радник ВЦРМС із регіонального розвитку  ознайомив медіа з польським досвідом  використання  місцевого бренду для  успішного розвитку територій.

Як повідомили учасники прес-конференції , основна програма фестивалю  запланована  на  неділю, 21 жовтня.  Головна локація -  площа Св. Миколая м.Бар.  Для гостей заходу організатори підготували майстер-класи та сувенірні локації, гастрономічні  принади з яблучним смаком, виставку –продаж різноманітної  яблучної продукції та саджанців яблунь,  на честь фестивалю місцевий виробник «Барська броварня» підготувала ексклюзивний  яблуневий напій   - CIDER-BAR,  а у Будинку польської культури м.Бар пройде виставка унікальних гончарних виробів та зустріч  сільгоспвиробників з питань інвестицій та розвитку  аграрної галузі.



Переглядів: 3629
Поширень: 0

Останні новини