Як лікувати кашель 

Кожна людина хоча б раз на рік страждала від нападів кашлю. В більшості випадків даний рефлекс не шкодить здоров'ю, проте свідчить про наявність порушень в організмі. Для лікування недуги та покращення самопочуття варто приймати засіб від кашлю.

Чому виникає симптом?

Кашльовий рефлекс можна вважати захисною реакцією організму, або відповіддю на подразники1. Частіше всього напади кашлю виникають під час застудних захворювань. Відбувається це тому, що насамперед вірус атакує саме слизову. Такий напад провокує виділення захисних речовин, частки яких разом зі слизом потрапляють на стінки гортані та подразнюють їх. Це спричиняє спочатку свербіж, біль та печію у горлі, а згодом і кашель, що буде сухим. Також може виникати продуктивний або мокрий кашель. 

Насамперед кашель є рефлексом, який сигналізує про вірус або пошкодження. Такий засіб самолікування допомагає вивести з організму мокроту і слиз.

Причини виникнення

Окрім застуди або грипу спричинити кашель можуть реакції на ліки або бронхіт курця. До основних чинників також відносять2:

Алергічну реакцію. Пил, квітковий пилок, шерсть домашніх тварин здатні спричинити напад кашлю. Постійне подразнення голосових зв'язок через ушкодження. Шлунковий сік, що потрапив до дихальних шляхів через печію.  Підвищення тиску легеневого кровообігу, яке спричинене серцевою недостатністю. Пошкодження дихальних шляхів через шкідливий дим (паління) або забруднене повітря.

Також кашель може бути симптомом захворювань, з’являтися через патології легенів та виникати як побічний ефект від прийому медикаментів. Для лікування цієї недуги можна використовувати інгаляції, таблетки, сиропи та ін. 

У разі якщо кашель не має причини та є надто інтенсивним, варто звернутися до лікаря за консультацією.

Як Бронхипрет® допомагає в лікуванні

Препарат випускається в різних формах — таблетки, сироп та розчин, що допомагає вибрати найбільш зручний формат лікування. 

Сироп від кашлю можна використовувати дітям від двох років після консультації з лікарем. До складу препарату входять екстракти лікарських рослин, що мають секретолітичні, спазмолітичні та частково протимікробні властивості. Це сприяє розрідженню мокротиння, спрощує його відхаркування.

Для дорослих можна використовувати засіб у вигляді таблеток. Ефірні олії лікувальних рослин чинять бронхоспазмолітичну дію. Антибактеріальні властивості препарату були підтверджені дослідами, вони зумовлені тимоловим компонентом ефірної олії з трави чебрецю.

Перед застосуванням будь-яких засобів необхідно ознайомитись з інструкцією до препарату та порадитись з лікарем. Самостійне лікування може бути шкідливим для здоров'я. 

Література:

    Barnes P.J.: The problem of cough and development of novel antitussives. Pulm. Pharmacol. The. 2007, 20: 416-422. Chung K.F., Widdicombe J.G.: Cough as a symptom. Pulm. Pharmacol. Ther. 2004, 17: 329-332. Інструкція препарату Бронхипрет

Переглядів: 1371
Поширень: 0

Останні новини