Від сьогодні стартує програма обміну старих ламп на «Укрпошті»: як взяти участь

Наприкінці минулого року уряд України затвердив програму по обміну застарілих ламп на світлодіодні.

Згідно із постановою, є можливість обміняти 5 ламп розжарювання на таку ж кількість світлодіодних (LED) ламп. Фінансування частково відбувається за рахунок ЄС (30 млн LED-ламп). Обмін ламп буде проходити поетапно, в усіх регіонах.

З 16 січня програма запрацює в тестовому режимі. Після бета-тестування проект запустять повноцінно, по всій території країни.

Першу партію з 15 млн ламп спрямують у місця обміну протягом кількох тижнів. В першу чергу йдеться про великі міста та обласні центри. Уряд планує забезпечити лампочками всю територію, включно із найменшими селами, до кінця лютого.

Як обміняти старі лампочки на Укрпошті

Треба бути громадянином України, від 18 років, мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та старі лампи для обміну. Механізм передбачає, що людина приносить 5 ламп у відділення Укрпошти із обмінює їх на нові, енергоощадливі. Передбачене попереднє замовлення через Дію, тоді лампочки гарантовано будуть чекати у відділеннях пошти п'ять робочих днів, після підтвердження. Якщо їх вчасно не забрати – замовлення анулюється. При оформленні заявки на обмін через додаток, потрібно вказати поштове відділення та іншу інформацію.  Здійснити обмін можна і без попереднього замовлення, просто прийшовши із документами та лампами на Укрпошту. При обміні будуть фіксувати паспортні дані, тому обміняти двічі людина не зможе. Обміняти можна лише справні лампи розжарювання. Якщо вдома виявиться, що якісь із обміняних ламп несправні, їх можна буде обміняти повторно, в упаковці виробника.

Переглядів: 2330
Поширень: 0

Останні новини