Вінничан попередили про обмеження під час Водохреща

Поліція та Військова адміністрація Вінниччини повідомили про визначений формат проведення Водохреща.

18 січня відбулась міжвідомча нарада представників військової адміністрації та правоохоронців Вінниччини з членами ради церков та релігійних об’єднань, щодо дотримання обмежень воєнного стану під час проведення богослужінь з нагоди святкування Хрещення Господнього.

«Цьогоріч  вірянам доведеться відмовитись від масових святкувань, які традиційно відбувалися на свято Водохреща, а релігійним громадам необхідно переглянути усталений формат обряду з освячення води» - наголосили представники силових структур.

З метою забезпечення безпеки громадян, на території Вінниччини варто дотримуватися наступних обмежувальних заходів:

уникнення масового скупчення людей в ході проведення релігійного обряду з освячення води; заборонено проводити будь-які святкові гуляння під час купання у водоймах; пірнання у крижану воду здійснювати у встановлених місцях, впродовж світлої пори доби; дотримуватися вимог безпеки під час сигналів «Повітряна тривога» з використанням захисних споруд та укриттів; не проводити будь яких заходів, у тому числі богослужінь,  якщо у місцях їх проведення відсутні укриття.

Охорону публічної безпеки та правопорядку на Вінниччині забезпечуватимуть піші та автопатрулі поліції, крім того, працюватимуть спільні наряди з представниками силових відомств регіону. Маршрути патрулювання наближені до культових споруд, а на визначених місцях купання будуть чергові бригади медиків та рятувальників.

Комендантська година з 00.00 до 05.00 не змінюватиметься. Саме тому, 19 січня початок служби не раніше 06.00 години. При оголошенні сповіщення про повітряну тривогу, всі учасники заходів зобов’язані переміститись в найближчі укриття.

Правоохоронці наголосили на важливості дотримання обмежень. Такі заходи націлені на безпеку городян та можливість виконання правоохоронцями поставлених завдань.

Закликаємо громадян дотримуватись правопорядку та про усі випадки протиправних дій повідомляти поліцейським або за номером 102.


Теги: поліція

Переглядів: 1177
Поширень: 1

Останні новини