Мегарозмальовки, фотовиставки, акції єднання: як дітки з Вінниці відзначали День Соборності

Напередодні Дня Соборності 22 січня юні вінничани долучились до різноманітних патріотичних заходів та обговорили значення Великої Злуки у становленні української державності.

Учасники історико-патріотичного клубу «Покоління UA» міського палацу дітей та юнацтва провели історичний тренінг з елементами рольової гри в експериментальному форматі на тему «День Соборності України: як це було?»: пригадавши хронологію подій, відтворивши момент укладання Універсалу Директорії та урочисте його проголошення народу України.

Гуртківці ВМПДЮ ім. Лялі Ратушної в межах акції «Об’єднані Україною» виготовляли тематичні мегарозмальовоки за спеціально створеними макетами.

Також у Вінниці провели фотовиставку «Україна – це ми!» (ліцей №1), тематичні історичні змагання «Flash time», акцію «З Україною в серці» (ліцей №8), онлайн-вікторину «Моя країна – Україна!» (ліцей №12), книжковий ланцюг єдності та вікторину «Символи України» (ліцей №31), арт-акцію «Я люблю Україну!» (ліцей №30)

«Усвідомлення власної національної та громадянської ідентичності – першочергове завдання кожного українця. Раді, що молоде покоління сьогодні з гордістю заявляє про своє коріння, пишається своєю історією, культурою, гідно демонструє свою національну приналежність, долучаючись до патріотичних ініціатив. День Соборності – це черговий привід нагадати собі та всьому світу, що Україна була, є і буде незалежною, вільною та незламною країною», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Крім того, вихованці ВМПДЮ продовжують готувати тематичні відеоролики до Дня Соборності в акції «Об’єднані Україною».


Переглядів: 1130
Поширень: 1

Останні новини