Niagara на вашому столі. Огляд дійсно вдалого набору кухонних ножів

Перше, що впадає у вічі при знайомстві з цим набором кухонних ножів – дизайн. Ножі з дерев'яними ручками у наш час досить популярні. І це не дивно, прихильників подібного екодизайну зараз справді багато. Тому, якщо тепле живе дерево вам здається куди приємнішим матеріалом, ніж пластик і сталь, можете не сумніватися, у вас багато однодумців.

Що особливо добре в GROSSMAN Niagara – застосування таких класичних матеріалів, як дерево та сталь не роблять цей набір старомодним. Не виглядає він і дешевим. Швидше навпаки, і ножі, і підставка для них виглядають справді стильно та сучасно. 

На ці ножі приємно дивитись. Їхні рукояті ергономічні і відмінно лежать у долоні. Можна з упевненістю сказати, що у всьому, що стосується дизайну, набір удався. У сучасний кухонний інтер'єр Niagara впишеться не напружуючись.

Але що можна сказати про набір кухонних ножів GROSSMAN Niagara із практичної точки зору? Для якої роботи він підходить найбільше? Чи буде він корисним на вашій кухні?

Яка сталь найкраще підходить для кухонного ножа?

Усі ножі в наборі GROSSMAN Niagara виготовлені з німецької нержавіючої сталі 1.4116. Виробляє цю сталь німецький концерн ThyssenKrupp AG (так, це ті самі Круппи).

Тобто, GROSSMAN Niagara – чудовий приклад справжньої європейської надійності та солідності. Якісне дерево та крупівська сталь – все по-чесному!

Так для чого ж потрібні ножі, які входять до складу набору GROSSMAN Niagara?

Шеф-ніж

Шеф-ніж, це ні що інше, як звичний усім нам кухарський ніж. Його великий широкий клинок здатний виконати безліч роботи, нарізати зелень і овочі, м'ясо, обробити рибу. Ніж справді корисний. Ну а якщо ви подивіться в інтернеті пару уроків, присвячених тому, як використовувати шеф-ніж найефективніше, ваші кухарські навички вийдуть на новий рівень. Повірте, воно того варте.

Хлібний ніж

Головна “фішка” хлібного ножа – зубчасте лезо. 

На кожній кухні вистачає продуктів, які простіше обережно розпиляти, ніж розрізати. І в цей перелік потрапляють не лише хліб, булки та всілякі пироги. Свіжі овочі (типу соковитих помідорів) або навпаки – товстокорі гарбузи, зубчастий ніж розріже швидко, легко і акуратно. 

Особливо добре, що у хлібного ножа, що входить у набір, досить довгий клинок. Що великий торт, що пишний коровай ви розріжете без жодних проблем.

Ніж для нарізання м'яса

Ніж для нарізання м'яса може здатись не самою корисною частиною набору. Надто вже він спеціалізований. 

Але насправді це не зовсім так. Вся суть цього ножа – у довгому та гострому лезі. Насамперед, такі ножі використовують для того, щоб знімати великі шматки м'яса з кісток. Але, навіть якщо вам не часто доводиться готувати подібні страви, довгий і відносно вузький ніж все одно може бути вам корисним. Наприклад, їм зручно розрізати великі кавуни та дині.

Сантоку

Сантоку – японський аналог європейського шеф-ножа. Цей великий ніж теж зроблений так, щоб їм було зручно різати різні продукти. Але зазвичай вважається, що особливо гарний він у роботі із зеленню та морепродуктами (типовими інгредієнтами японської кухні). 

Ніж справді зручний. Їм добре рубати та різати. Не дарма сантоку стає з кожним роком все більш популярним. 

До речі, зверніть увагу на невеликі заглиблення, що йдуть по всій довжині клинка. Це – повітряні кишені, вони не дають продуктам налипати на ніж. Погодьтеся, корисний винахід.

Універсальний ніж

Універсальний ніж недаремно отримав свою назву. Вага та розміри роблять його по-справжньому оптимальним для маси справ, заради яких тягнутися за великим шеф-ножем немає жодного сенсу. Універсальним ножем можна почистити картоплю або швидко розрізати щось не дуже велике (те ж яблуко, наприклад). Взагалі, головна роль цього ножа – вся та щоденна рутина, якої повно на кожній кухні.

Мусат

Мусат – дуже корисна та важлива частина цього набору. Нержавіюча сталь (навіть найякісніша) досить пластична. Тому, в ході роботи ріжучі кромки ножів можуть заминатися. І саме пара проходів мусатом вирівнює їх і робить знову гострими. Все це робиться дуже легко та швидко. Просто робіть так після кожного серйозного використання ножа, і він залишатиметься гострим дуже довго. Це куди простіше, ніж возитися з точильними каменями, намагаючись відновити ніж, що вже значно затупився.

Ножиці

Кухонні ножиці все ще здаються вам чимось незвичним? Це дарма. Ось вже чим ви користуватиметеся часто, так це ними! Хоча б згадайте, скільки самих різних покупок у щільних упаковках лежить у вашому холодильнику! Та й деякі продукти (наприклад, зелень або навіть піцу) кухонними ножицями різати досить зручно.

Підсумки

Отже, підбиваючи підсумки, можна сказати, що за гроші, які ви витратите на покупку набору GROSSMAN Niagara, ви отримаєте непоганий комплект кухонного начиння, виконаного в вельми стильному сучасному дизайні. Ножі до набору підібрані досить розумно. Хіба що ніж для нарізання м'яса може викликати деякі питання щодо своєї повсякденної корисності (та й те, застосувань йому можна знайти куди більше, ніж здається на перший погляд). Ну а наявність у наборі ножиць та мусату – це два солідні плюси на його користь.

Ще одним недоліком цього набору можна назвати те, що ножі, що входять до нього, не можна мити в посудомийній машині. Деревина, навіть оброблена і просочена пластифікуючими реактивами, цього не любить. 

З іншого боку, хороші ножі краще мити вручну, незалежно від матеріалу рукоятей. Це значно продовжить строк їх життя. Ну а те, що ці ножі дійсно хороші, і при правильному поводженні прослужать вам багато років, жодних сумнівів не виникає.


Переглядів: 762
Поширень: 0

Останні новини