Два атомні енергоблоки за американською технологією побудують в Україні

Вчора, 19 січня, Кабінет Міністрів України прийняв рішення про будівницто нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС. Про це інформує пресслужба Міненерго. 

Будівництво та повноцінний запуск двох  енергоблоків на ХАЕС планується на період 2030 - 2032 років. Однак в міністерстві зазначають, що  на строки може безпосередньо вплинути перебіг воєнних дій. Приблизну вартість одного енергоблока оцінюють в 5 млрд доларів США.

«Будівництво реакторів АР1000®️ американської компанії Westinghouse в Україні є потужною крапкою у завершенні співробітництва із росією у сфері атомної енергетики. Сьогодні Кабмін ухвалив рішення про те, що ми починаємо розробку технічної документації щодо нового типу реакторів, які в Україні ніколи не будувалися. Тобто ми закінчили еру створення атомної генерації за радянською технологією», - прокоментував таке рішення міністр енергетики Галущенко.

Довідково: Реактор АР1000®️ компанії Westinghouse - це реактор ІІІ+ покоління, який має суттєві переваги у порівнянні з радянським ВВЕР-1000 (сьогодні в Україні експлуатуються 13 таких енергоблоків), особливо за рівнем безпеки, технічними та економічними показниками.
 



Переглядів: 1048
Поширень: 0

Останні новини