На підтримку українських спортсменів у Вінниці підняли олімпійський прапор

Сьогодні, 23 січня, у Вінниці відбулося урочисте підняття Державного прапору та стягу Національного олімпійського комітету України на честь ХVI зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю – 2023. 

На події були присутні титуловані спортсмени з Вінниці: бронзова призерка Олімпійських ігор в Афінах й Заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках та каное Ганна Балабанова, бронзовий призер чемпіонату Європи, учасник Олімпійських ігор у Пекіні та Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Андрій Ковенко, срібний призер Олімпійських ігор 2000 року у Сіднеї Сергій Чернявський. Також у заході брали участь вихованці та тренери-викладачі міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Після урочистої частини заходу юні вихованці спортивних шкіл отримали сувеніри від Вінницького відділення НОК та солодкі подарунки від комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради.

«Таким чином ми сьогодні висловили свою підтримку українській національній олімпійській збірній. Впевнений, що чемпіони гідно представляють Україну на змаганнях», - розповів голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський.

Нагадаємо, що цієї суботи в Італії стартував ХVI зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль – 2023.

Змагання триватимуть до 28 січня в регіоні Фріулі-Венеція-Джулія (Італія), а також у сусідніх країнах Австрії та Словенії.

У складі національної юнацької збірної на міжнародній арені Україну будуть представляти 27 атлетів.

Спортсмени виступатимуть у 9-ти видах спорту: біатлон, лижні гонки, фристайл, гірськолижний спорт, лижне двоборство, стрибки на лижах із трампліну, фігурне катання, шорт-трек та сноубординг.


Теги: Спорт

Переглядів: 895
Поширень: 1

Останні новини