Вінничани повернулися із поїздки до деокупованої Балаклії

Із поїздки до Балаклії у Вінницю повернулися волонтери з організацій "Подільська громада", "Шахіна", "Гармонія", "Піч", а також координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу й вінницькі артисти.

До деокупованого міста на Харківщині вони доставляли індивідуальні бокси для дітей, та черговий гуманітарний вантаж.

На Харківщину вінничани прибули в суботу, 21 січня. Волонтери з Вінниці виступили у міському будинку культури, роздали подарунки для діток, а також влаштували концерт.

“У Балаклії відбувся концерт за участі відомих зірок. Будинок культури перетворився на співоче поле, де було чути, як звучить любов. Вистава від Вінницького камерного театру "Про мрію, яку не можна зраджувати" проходила в пункті незламності в абсолютній темряві – і це був справжній фурор. Ідея об'єднання міста з містом дає міцні зв'язки, справжню дружбу і єдність між містами, як ми це бачимо з Вінницею і Балаклією”, – розповіла  координаторка проекту “Вінниця-Балаклія”, співзасновниця волонтерського центру “Шахіна” Олена Стеценко.

Вінничанка Любов Федонюк провела відкритий урок української мови. Окремо була й “зона краси”: майстри-бровісти, масажисти та перукарі створювали красу для всіх охочих.

Координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутати Вінницької міської ради Тарас Ковальчук і Дмитро Мира зустрілися з начальником Балаклійської міської військової адміністрації Віталієм Карабановим та його заступником Максимом Будянським. Разом вони оглянули будинки, котрі вже почали відновлювати коштом Вінницької громади.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат міської ради Дмитро Мира розповів, що бюджету Вінницької МТГ виділено 10 млн на відновлення Балаклії. За частину цих коштів планують  відновити 5 житлових будинків, процес відновлення вже розпочався. Потужний генератор, переданий вінничанами наразі забезпечує роботу об'єкта критичної інфраструктури в Балаклії. Також містом курсує автобус, розвозячи балаклійців на одному із маршрутів.

"Мали розмову з керівництвом Балаклії, які подякували вінничанам за активну підтримку. На жаль, багато питань ще не вирішені, чимало будинків зруйновано, розграбовано. Ми вже маємо домовленості із нашими колегами. В чергову поїздку рушимо не з порожніми руками. Цими вихідними ми побачили зруйноване й розграбоване місто, але люди – незламні. І це визначальна риса українців”, – сказав Дмитро Мира.

На коли саме запланована наступна поїздка до Балаклії – поки вирішується. Яку саме допомогу збиратимуть – вінницькі волонтери повідомлять згодом.

Нагадаємо, із жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії. Відтоді в межах роботи волонтерів та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу до деокупованого міста регулярно надходять гумвантажі від вінничан.

Фото: Вінницька міська рада



Переглядів: 985
Поширень: 1

Останні новини