У Вінниці провели інтеркультурну зустріч для дітей

У Вінниці відбувся захід для дітей, в основі якого була ідея поєднати новорічно-різдвяні традиції різних народів у спільне свято. Інтеркультурну зустріч відвідали 50 дітей віком від 9 до 12 років. ЇЇ організували КП «Інститут розвитку міст» у співпраці з департаментом освіти Вінницької міської ради. 

На хлопчиків та дівчаток чекали цікаві розваги та колоритна різдвяна музика з різних куточків світу. Підготувала та провела програму актриса драми Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Миколи Садовського – Марія Левченко.

"В першу чергу ми знайомимо дітей із традиціями святкування Різдва та Нового року, які існують в Україні та у різних куточках нашої планети. Також розповідаємо про українські звичаї, які ми хочемо примножувати та збагачувати і звісно ж вони мають залишатися завжди з нами", – каже пані Марія.

На заході діти поділилися і власними сімейними традиціями святкування Нового року та Різдва. На майстер-класі виготовляли різдвяну квітку, що є головною ялинковою прикрасою світу. 

Разом діти заспівали відомі різдвяні пісні, зокрема «Тиха ніч, свята ніч!» та «Щедрик».

По завершенню зустрічі її учасники отримали солодкі подарунки.

"Ми зібралися нашою інтеркультурною родиною, запросивши дітей різних національних спільнот розділити різдвяну радість. Говоримо про те, що нас може об'єднати, про різні традиції святкування, створюємо різдвяну квітку і співаємо щедрівку, саме ту, яка і народилася у Вінниці завдяки Миколі Леонтовичу. Миру нам усім і Перемоги, і радості від кожного дня", – розповіла експертка з питань міжнародної комунікації та проєктної діяльності «Інституту розвитку міст» й координаторка Програми «Інтеркультурні міста» у Вінниці Юлія Кашпрук.

Захід відбувся за підтримки Міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий фонд “Чіріклі”» та Helsinki Deaconess Institute Foundation in Finland (HDI).


Переглядів: 688
Поширень: 0

Останні новини