Допомога військовим, закупівля генераторів та медобладнання: зміни до бюджету Вінницької МТГ

На черговій сесії Вінницької міської ради, яка відбулася сьогодні, 27 січня, депутати затвердили зміни до бюджету на цей рік.

Необхідність рішення зумовлена доведеною Кабміном сумою освітньої субвенції з державного бюджету для ВМТГ у 2023 році. З її урахуванням обсяг доходів головного кошторису громади тепер становить близько 6 млрд грн, а видатки заплановані у межах 6,4 млрд грн.

«До бюджету громади передано субвенції: в сумі 17,5 млн грн на виплату заробітної плати педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів та приватних шкіл за рахунок коштів освітньої субвенції, а також в сумі 2,6 млн грн на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами», – розповіла директорка департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко.

За її словами, основні зміни в бюджеті відбулися у частині додаткових видатків. На основні позиції направлено 117, 4 млн грн.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів про ключові напрями, на які спрямують гроші. Майже 13 млн грн використають на потреби захисників: на транспорт, на паливно-мастильні матеріали, спорядження,  шоломи. 

Крім того, у Вінниці будуть продовжувати вдосконалювати структури цивільного захисту. Йдеться, зокрема, про Замостянську 34А - 14 млн грн. Також здійснюватимуть підтримку громад, які постраждали від терору, зокрема Херсону.

Виділили також й інші актуальні потреби:

придбання генераторів для підприємств критичної інфраструктури; закупівля ретрансляторів й портативних радіостанцій задля покращення радіозв’язку; благоустрій територій; подальше встановлення автономного живлення на світлофорах.

Теги: бюджет

Переглядів: 1043
Поширень: 0

Останні новини