На межі екологічного лиха. Як Вінниця може допомогти деокупованій Херсонщині

Вінниця придбає та передасть 100 євроконтейнерів для Херсона. Окупанти, під час свого «господарювання» вивезли із міста всю комунальну техніку. Через складну ситуацію із прибиранням Херсон опинився на межі екологічної катастрофи. 

Загальна потреба складає тисячу одиниць контейнерів. Усі міста України відгукнулись допомогти, аби повернути комфорт у місто хоча б частково. 

За закупівлю євроконтейнерів для збору сміття сьогодні проголосували на сесії міської ради. Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів про те, що у Херсоні серйозна ситуація із інфраструктурою. 

«Наші колеги з Херсона попросили, щоби ми підтримали їх з точки зору придбання контейнерів, тож ми виділяємо на це кошти. Дуже складна ситуація у комунальній сфері міста загалом, також з громадським транспортом: тролейбусами, автобусами», - зазначив Сергій Моргунов.

Відповідно до запиту, для деокупованого міста придбають сотню контейнерів.Наразі  Херсон постійно обстрілюють, є значні руйнування житлового фонду, об’єктів інфрастру ктури. Наслідки руйнувань потрібно прибирати, вивозити будівельне сміття та розбирати завали.

Як розповів директор департаменту міського господарства Херсонської міської ради Дмитро Кобець, єдиним комунальним підприємством, яке займається прибиранням у місті є «Парки Херсона». Воно намагається проводити роботи власними силами, проте потребує спеціалізованої техніки.

«Все доводиться починати з «нуля». Прикладом, маємо лише 2 одиниці спецавтотранспорту, а про сміттєві баки годі й говорити», – зазначив Дмитро Кобець.

Він зауважив, що через тривалу окупацію, більша частина херсонців покинула місто. Зупинили роботу бізнеси, що суттєво обмежило можливості міського бюджету Херсона. Відтак, мешканці Херсона дякують вінничанам та міському голові за своєчасну та потрібну допомогу. 

Також вінничани не забувають і про місто-друга Балаклію. Туди спрямують чотири одиниці громадського транспорту. Йдеться про автобус «Богдан», два ЛАЗи та сучасний міський автобус Solaris.

Ілюстративне фото: Суспільне Херсон



Переглядів: 1078
Поширень: 0

Останні новини