Депозити: всі за та проти

Спромоглися накопичити кошти та оптимізувати витрати? Настав час заставити свої заощадження працювати й приносити вам дохід! Існує безліч способів примножити свої гроші, серед яких криптовалюта, фондовий ринок, відкриття власної справи, облігації та… депозити. Так, саме банківські вклади є найпопулярнішим способом, і саме тому сьогодні ми дізнаємось, які переваги та недоліки має ця послуга.

Переваги депозитів

Надійний захист коштів. Зберігаючи кошти вдома в готівці або просто на картковому рахунку, ви ризикуєте втратити все: пожежа, кібератака, шахраї, зловмисники, потоп, стихійні лиха та інші ситуації здатні залишити вас з пустими кишенями. Натомість банки, які є ліцензованими та належать до Фонду гарантування вкладів, гарантовано повернуть ваші кошти, а Фонд відшкодує витрати навіть за банкрутства установи.

Радимо відкривати депозити в UKRSIBBANK: установа має ліцензію НБУ, належить до Фонду гарантування вкладів, є єдиною в країні з рейтингом uaAAA, працює більш ніж 33 роки на ринку України та пропонує 2 види вкладів на вибір. UKRSIBBANK є частиною міжнародної фінансової групи BNP Paribas, що є лідером у ЄС та має 200-річну історію.

Фіксований гарантований дохід. На відміну від фондового та криптовалютного ринків, прибуток за депозитом є фіксованим. Більш того, ви не зможете втратити кошти та отримати збиток.

Простота відкриття. Щоб відкрити депозит, варто лишень обрати пропозицію від банку, відкрити рахунок, переказати кошти та отримати повернення грошей разом з прибутком в кінці строку депозиту. Для цього не потрібні ані навички, ні додаткові знання, що є обов'язковим під час торгівлі цінними паперами або відкриття власної справи.

Повністю пасивний дохід. В той час, як на фондовому ринку або в бізнесі вам потрібно буде витрачати час задля отримання доходу, депозити звільнять вас від такої необхідності. Просто заберіть суму вкладу та відсотки наприкінці дії договору.

Різноманіття умов. З або без можливості дострокового зняття, капіталізація, вибір валюти вкладу, вибір строку вкладу, різні відсоткові ставки, виплата відсотків щомісячно або раз на рік, з можливістю поповнення або без неї — лише частина з умов, які ви зможете вибирати самостійно.

Недоліки депозитів

Водночас як і будь-який інший вид вкладів, депозити мають недоліки, серед яких:

Порівняно низький дохід. Ставка в гривні в середньому становить 14%, що є нижчим, ніж дохідність деяких цінних паперів та криптовалют; Дострокове зняття коштів призведе до втрати відсотків. У разі надзвичайної ситуації, коли ви захочете зняти гроші з вкладу, всі нараховані відсотки анулюються (в більшості випадків); Тривале очікування виплати в разі банкрутства банку. Якщо установа збанкрутує, ваші кошти поверне Фонд гарантування вкладів, проте термін виплати може бути досить тривалим.

Переглядів: 3171
Поширень: 2

Останні новини