Чи потрібен дозвіл на генератор – остаточно роз’яснили у екоінспекції Вінниці

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області надала офіційні роз’яснення щодо необхідності отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин. Йдеться про експлуатацію генераторів та інших установок.

Повідомляють, що ситуацію остаточно врегулював Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України», який набув чинності 3 січня 2023 року.

Зокрема, у доповненій версії закону, яка є чинною на даний час сказано, що від 24 лютого 2022 року та ще 6 місяців після того, як воєнний стан завершиться, дозволи не потрібні.

«Дозволяється експлуатація генераторів, систем безперебійного електроживлення, електрогенераторних установок без отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, крім випадків, якщо вони є невід’ємною частиною об’єкта нерухомого майна, введеного в експлуатацію до 24 лютого 2022 року», - цитують у ДЕІ.

Зауважимо, що ця норма стосується суб’єктів господарювання, котрі експлуатують установки для генерації електроенергії.

Звичайним громадянам достатньо узгодити роботу генератора із сусідами, оскільки він спричиняє шум. А також необхідно дотримуватися всіх правил протипожежної безпеки, аби випадково під час блекауту не спалити своє житло.


Переглядів: 1255
Поширень: 0

Останні новини