«Чиста водойма» – у Вінницьких Хуторах планують впорядковувати ставки

Протягом лютого та березня у Вінницьких Хуторах триватиме робота по створенню Ініціативних груп "Чиста водойма". До їх складу залучать місцевих жителів, що проживають неподалік від ставків.

Активні мешканці Вінницьких Хуторів вже провели першу зустріч. Громадське обговорення стосувалося можливості використання водних об’єктів  для власних побутових потреб, дотримуючись умов та правил благоустрою Вінницької громади.

Створення Ініціативних груп у “Програмі розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки”, яку затвердили наприкінці 2022 року.

За словами радника міського голови із питань агропромислового розвитку Олександра Закорченного, створення цих груп є своєрідним аналогом ОСББ, але на базі села. Він зазначив, що люди самі зацікавлені в доглянутому стані всіх ставків.

Нагадаємо, що на території ВМТГ їх 37. Ставки поділені на три групи: для спортивної риболовлі, рекреації та риборозведення.

Між міськрадою та Ініціативною групою «Чиста водойма» планують підписати Меморандум про співпрацю.

Мешканці Вінницько-Хутірського округу ідею благоустрою підтримують.

"Саме такі зустрічі дають надію відчути підтримку з боку влади, бути обізнаними та брати участь у різних заходах, які будуть проводитись у сфері охорони довкілля ", – каже житель села Василь Казчук.

Староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко акцентував, що для жителів потрібно розробити відповідну інформаційну довідку. Він також додав, що для мешканців громади проведуть цілий ряд заходів, спрямованих на питання у сфері охорони довкілля.



Переглядів: 1425
Поширень: 1

Останні новини