ТОП-5 питань про доставку вантажів з Китаю

Вигідна доставка – основа прибуткового бізнесу з Китаєм. Чим краще підприємець буде розбиратися в питаннях логістики, тим більше він зможе заощадити на перевезенні. А відповідно – і отримати прибутку при перепродажі китайських товарів. Тож, відповіді на п’ять найактуальніших питань про доставку товарів з Китаю в Україну.

Чи вигідний бізнес з Китаєм?

Це одне з головних питань, яке напряму стосується доставки з Китаю. Десь 85% продукції, яка сьогодні знаходиться в України, вироблена в Китаї. Це найбільший імпортер у світі. Тому все китайське виробництво заточене під імпорт. Додайте сюди дешеву робочу силу та високу конкуренцію серед виробників. Саме ці фактори впливають на низьку вартість китайських товарів. У Піднебесній можна придбати реально дешево, а на перепродажі поставити накрутку у 200-300%. Тож бізнес з Китаєм вигідний й досі.

До речі, щоб почати бізнес, не треба мати великого стартового капіталу. Можна почати з невеликих сум та невеликих партій товару.

Везти літаком чи морем?

Доставка з Китаю в Україну частіше за все здійснюється: літаком або морем. Найшвидший, але найдорожчий спосіб – авіадоставка. У переважній більшості, літаком транспортують «термінові» товари. Наприклад, дизайнерський одяг, предмети мистецтва, запчастини. Прерогатива авіадоставки у великого бізнесу, який може дозволити значні витрати на послугу перевезення. У всіх інших випадках підприємці везуть морем. Це універсальний, безпечний та вигідний по ціні спосіб доставки. На судні можна перевозити будь-які вантажі: тверді, рідкі, сипучі речовини, метали, крихкі предмети, промислове обладнання, автомобілі тощо. Переважна більшість з цього заборонена для перевезення літаком. Окрім цього, море немає обмежень для ваги та габаритів вантажів. Термін доставки 55-60 днів.

Що таке «збірні вантажі»?

Уявіть ситуацію, що підприємцю потрібно перевезти невелику партію товарів. Чи потрібен для цього цілий контейнер? Звичайно, ні. У цьому випадку потрібен збірний вантаж. Коли товар від різних замовників консолідується та перевозиться в одному контейнері. Оплата відбувається за фактичне місце, що займає товар у контейнері. Збірні вантажі дозволяють добре заощадити на перевезеннях, особливо, коли підприємець не працює з великим оптом.     

Як розрахувати вартість доставки?

Вартість доставки прораховується окремо для кожного клієнта. На ціну впливають такі показники: тип вантажу, його розмір (об’єм та вага), додаткові витрати на митне оформлення. Тому єдиної вартості немає.

Як змінилася доставка вантажів з початком війни?

Після російського вторгнення в один день вантажоперевезення виявилися заблокованими. До портів не було доступу, заборона на польоти, перевезення залізною дорогою неможливі. Тобто всі знайомі та  Також проблема полягала в тому, що вантаж багатьох замовників виявився розкиданим по світу. На жаль, багато компаній не змогли втриматися на ринку та закрилися. Відновили та продовжили роботу компанії, що мали досвід та компетенції для кризових ситуацій. Однією з перших почала працювати компанія M3Cargo, яка з 2012 року возить товари з Китаю. Нові безпечні маршрути через європейські країни дозволяють підприємцям вчасно отримувати товари.


Переглядів: 1214
Поширень: 0

Останні новини