У Вінниці ще одну дівчинку прихистили в дитячому будинку сімейного типу

Минулого тижня у нову родину влаштували 13-річну Олександру. Тепер у дитячому будинку сімейного типу Віталія та Анни Крищук виховуватимуть 10 дітей.

Спочатку батьки-вихователі протягом 2 тижнів спілкувалися з Сашею, яка перебувала у Центрі матері та дитини. Дівчинка познайомилася із іншими членами великої сім’ї.

13-річна Олександра раніше навчалася в одній із шкіл Вінниці. Тепер її перевели до приватної християнської гімназії, де викладає мама-вихователька Анна.

“Родина чудово поладила, тому було прийнято рішення про влаштування Саші до дитячого будинку сімейного типу. За рішенням суду, батьки дівчинки позбавлені батьківських прав. Тому Сашенька тут, у родині Крищуків, знайшла своїх батьків-вихователів. Із 2018 року, коли створювали цей будинок, ми поклали на нього багато сподівань. Він надає радість, тепло і можливість розвитку всім дітям, які сюди потрапляють”, – розповіла начальниця Служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

“Я рада бути в цій родині. Тут багато діток, разом нам буде цікаво та весело”, – говорить Олександра.

У дитячому будинку сімейного типу мешкає 6 хлопців та троє дівчаток.

“Хотіли взяти ще одну дівчинку, аби їм було цікавіше. Загалом розраховували на те, що можемо влаштувати 10 дітей – це максимум, скільки може вмістити дитячий будинок сімейного типу. Ми дуже легко пішли із Сашею на контакт, тому, думаю, що все буде добре”, - розповідає Віталій Крищук.

Довідка:

Дитячий будинок сімейного типу в родині Крищуків функціонує з грудня 2018 року. Спочатку до нього влаштували трьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 1 дитину з інвалідністю. За кілька років родина поповнилася ще 6 вихованцями, з яких одна дитина має інвалідність, одна – є сиротою, а інші дві дитини – родинними групами.

За 4 роки функціонування дитячого будинку, перші влаштовані діти вже стали повнолітніми.

Виконком Вінницької міської ради постійно піклується про вихованців: до свят діти отримують подарунки, для дозвілля дітям купили велосипеди, самокати, телевізор, батут, настільні ігри.

Минулого року Вінницька міська рада придбала для діток 2 сучасних дитячих ліжка-горища та набори постільної білизни. А будинок забезпечила генераторами та вогнегасниками.

На даний час у родині, крім двох біологічних дітей батьків-вихователів, виховується 7 дітей. Всі вони отримують тепло та любов справжньої сім’ї. Наразі Служба у справах дітей Вінницької міської ради запрошує до співпраці всіх вінничан, які готові допомогти дітям отримати сім’ю.

Звернутися можна за телефонами: 65-10-74, 50-90-61.
А з детальною інформацією ознайомитися на сторінці Служби у справах дітей Вінницької міської


Переглядів: 964
Поширень: 0

Останні новини