Юна піаністка Олександра Кушнір прославляє Вінницю на міжнародних конкурсах

Вінничанка Олександра Кушнір виконує твори світових класиків та українських композиторів на піаніно. Вихованка Вінницької дитячої музичної школи № 1 – переможниця багатьох міжнародних конкурсів: «Червона рута», «До небес долетять голоси», «Вільні та незалежні». 

В результаті наполегливої праці Олександра здобула Гран-прі у конкурсі «Алея зірок України». Минулого року піаністка брала участь у музичних майстер-класах у Польщі.

Викладачка Оксана Новаковська розповіла, що дівчинка вперше прийшла до музичної школи у 6 років.

«Олександра тонко відчуває музику, має чудовий слух. Граючи на піаніно, дає можливість слухачеві відчути внутрішній музичний світ твору. Також вона цікавиться різними інтерпретаціями. Грає твори епохи бароко, віденських класиків та українських композиторів. Читає спеціалізовану літературу та відкриває для себе нові можливості гри на піаніно», – зазначає Оксана Новаковська.Нині Олександра навчається в п’ятому

фортепіанному класі. Вона каже, що війна суттєво змінила світ, але однією зі сталих речей залишилась музика. 

«Маленькі пальчики, які вправно бігають клавішами – це наша надія на Перемогу і мирне майбутнє. Поки лунає мелодія є впевненість, що саме ці діти стануть гідними громадянами своєї країни, будуть розбудовувати її й наповнювати духовністю!», –наголосила Оксана Новаковська.


Переглядів: 1852
Поширень: 0

Останні новини