У Вінниці втілюватимуть програми психосоціальної підтримки спільно із HIAS

Про співпрацю із міжнародною організацією HIAS домовилися у Вінницькій міській раді. Співробітники цієї неприбуткової гуманітарної організації надають підтримку людям в складних життєвих обставинах. Йдеться про програми психосоціальної підтримки та запобігання гендерному насильству.

Про співробітництво HIAS  розповіла на своїй офіційній сторінці заступниця міського голови Галина Якубович.

Під час спільної зустрічі разом із колегами із директорками департаменту освіти та соціальної політики та із керівницею Центру соціальних служб, й представниками організації HIAS – напрацювали програми допомоги.

Допомагатимуть внутрішньо переміщеним особам, родинам Захисників та Захисниць, людям поважного віку та тим фахівцям, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури міста та весь час перебувають в контакті з людьми.

Керівниця групи з психосоціальної підтримки міжнародної гуманітарної організації HIAS Леся Шевчук розповіла про плани запуску групи “Самодопомога+”.

“Ми будемо організовувати групи по “Самодопомозі+”. Це програма під патронатом першої леді України, ми імплементуємо її у Вінницькій області та місті Вінниця. Після того, як люди братимуть участь у “Самодопомозі+”, ми зможемо надавати ще більше адресної індивідуальної підтримки за допомогою програми “Сета”, яка базується на когнітивно-поведінковій терапії, ми маємо також фахівців, які працюють у цьому напрямку”, – додала пані Леся.

HIAS має довгу історію в Україні, відкривши офіс у Києві у 2001 році. У Вінниці організація працює з листопада 2022 року за адресою вул. В'ячеслава Чорновола, 29б.


Переглядів: 1312
Поширень: 1

Останні новини