Як безоплатно обміняти старі лампи розжарювання на енергоощадні

Програму обміну застарілих ламп анонсували наприкінці минулого року. Вона реалізується Мінекономіки, Міністерством цифрової трансформації та Укрпоштою за підтримки ЄС. Метою реалізації програми є зменшення навантаження на енергосистему.

До обміну ламп у місті Вінниця можна долучитися у два способи – з попереднім замовленням (через «Дію») і без нього. Попередньо замовити лампи можна через застосунок.

Як подати заявку на обмін у Дії:

Авторизуватися в застосунку; Обрати Послуги – Обмін лампочок; Вказати дійсний номер телефону та потрібне відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи; Зазначити тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Якщо можливості оформити зявку у додатку нема, можна просто прийти у відділення пошти із паспортом та кодом. За наявності вільних ламп у відділенні – їх одразу ж обміняють. Детальніше можна прочитати ТУТ.

 Довідково:

Якщо українці користуватимуться вдома ЛЕД-лампами, то ефект від заміни становитиме від 0,7 до 1,5 ГВт економії в період пікових навантажень. Це суттєво скоротить дефіцит у електроенергії


Переглядів: 752
Поширень: 0

Останні новини