Посадовиця привласнила 700 тисяч гривень з бюджету у Вінницькому районі

Правоохоронці повідомляють, що 31-річна посадовиця, підробивши ряд документів, незаконно заволоділа бюджетними коштами однієї з сільських рад у Вінницькому районі. Слідчі скерували до суду справу щодо привласнення майже 700 000 гривень з бюджету. Жінці загрожує до 5 років ув’язнення. Інформує ГУНП у Вінницькій області.

Викрили злочинну схему слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Управління карного розшуку за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області.

Досудове розслідуванням встановило, що 31-річна жінка, на посаді головного спеціаліста відділу сільської ради займалась злочинною діяльністю протягом цілого року.

Вона мала доступ до розподілу фінансів, та щомісячно додатково нараховувала собі гроші. 

В лютому та березні минулого року фігурантка оформляла фіктивні договори та відповідні акти про надання послуг для потреб сільської ради з благоустрою. Але фактично послуги не надавалися.

Отже, вона завдала сільраді матеріальну шкоду на майже сімсот тисяч гривень. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 та 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 2, 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 
Покарання за таке -  до 5 років позбавлення волі. 

Фото: Нацполіція


Теги: кримінал

Переглядів: 1111
Поширень: 0

Останні новини