Вінниця отримала нові УЗД-апарати від громади Бургенланд

В кінці січня у місто Вінниця прибули 2 сучасні УЗД-апарати марки LOGIQ P7 R3, оснащені всіма діагностичними пакетами програмного забезпечення. Їх передала громада німецького району Бургенланд.

Департамент охорони здоров’я Вінницької міськради зазначає, що такі УЗД-апарати є універсальними, та дозволяють проводити широкий спектр ультразвукових досліджень.

Міський голова Сергій Моргунов подякував партнерам з Німеччини за постійну підтримку Вінницької МТГ та України. «Нові УЗД-апарати отримали від нашого німецького партнера – району Бургенланд. Це розширить діагностичні можливості наших лікарень», – зазначив Сергій Моргунов. 

Директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш розповів, що це обладнання встановлять у  Міській клінічні лікарні №1 та у Вінницькому регіональному клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології. Він зауважив, що завдяки обладнанню діагностичні можливості цих закладів суттєво покращаться. 

«Вдячні за такий потрібний медичний вантаж громаді району Бургенланд та керівнику офісу Економічного розвитку пану Томасу Бьому. У рамках німецько-української співпраці муніципалітетів ми відкриваємо нові можливості партнерства. Зокрема, й інструменти фінансової підтримки SKEW «Фонд малих проектів з місцевої політики розвитку». Нам важливо відчувати, що європейські громади готові допомагати нам долати виклики», – зазначив Сергій Моргунов.


Теги: медицина

Переглядів: 991
Поширень: 0

Останні новини