У Вінниці пройшов спортивний турнір “Сильні духом”

У Вінниці провели спортивний турнір “Сильні духом”. Захід було організовано фахівцями міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Гармонія”. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Змагалися на турнірі відвідувачі Центру, перед початком заспівали гімн. Кожен із учасників міг проявити себе у різних видах спорту. Простір поділили на 7 окремих локацій, для кожного із видів спорту: лото, дартс, шашки, лото, новус (належить до києвих ігор), футбол, атлетика та бочча. 

Зокрема, бочча є паралімпійським видом спорту. У грі використовують набиті піском шкіряні м’ячі. Змагаються дві команди спортсменів: червона та синя. За правилами, є головний мяч білого кольору. Завдання команди – дужче наблизити власний мяч до головного.

Головний суддя змагання Андрій Щербацький розповів, що у цьому виді спорту існує багато технік та стратегій перемоги. Пан Андрій за сумісництвом є фахівцем із трудової адаптації центру “Гармонія”. І в часи коронавірусу, і згодом, коли почалося повномасштабне вторгнення, чоловік навчав підопічних Центру, зокрема, як виготовляти свічку. Але ці заняття проходили дистанційно. На спортивному турнірі, нарешті, вдалося всім гуртом зустрітися офлайн, відпочити та поспілкуватись.

Він додав, що до карантину та війни у Центрі постійно займалися та тренувалися, проводили турніри. Тепер клієнтів «Гармонії» заохочують долучатися до нових видів спорту, аби відновити навички. 

На турнірі були присутні 15 клієнтів центру реабілітації. Один із них – Кирило, грав в лото. Хлопець розповів, що дуже радіє від участі у заході «вживу».

Турнір був заохочувальним, неофіційним, кожен міг спробувати свої сили в усіх видах змагань. Вкінці учасники отримали подяки за активність. Навесні в Центрі відбудеться ще один відкритий турнір.
 


Теги: Спорт

Переглядів: 1044
Поширень: 0

Останні новини