Вінницький Гумштаб закупив 30 тисяч хімічних грілок для військових

Для вінницьких військовослужбовців на передовій доправлять 30 тисяч сучасних хімічних грілок. Засоби обігріву закупив Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, який постійно комунікує із військовими, та реагує на їхні потреби. Перші 10 тисяч грілок прибудуть на фронт найближчим часом. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Координаторка Гумштабу Ірина Івасюк розповіла, що заявки із потребами бійців надходять щотижня. Реагувати на них намагаються оперативно. Так, взимку військовослужбовці мають потребу в обігріві. Пані Ірина нагадала, що Гумштаб вже передав 200 буржуйок у межах акції «Тепло від дому до окопу», і планує надіслати на фронт стільки ж.

Наразі від військових надійшов запит на хімічні грілки, які використовують у провідних арміях світу. Зазначають, що військовослужбовці їх протестували, підтвердивши високу ефективність. 

Закупівлю грілок за кордоном ініціював керівник штабу Володимир Гройсман. Придбання та доставку гумвантажу організували засновники штабу –  Сергій Моргунов та Вячеслав Соколовий. 

Директор департаменту цивільного захисту Вінницької міськради Олег Парфілов розповів про особливості використання хімічних грілок:

їх можна помістити всередину взуття, в кишені чи рукавиці, або у спальний мішок; в середньому температура обігріву становить  52 градуси, максимум – 65; гілки здатні протягом 20 годин тримати температуру.

Він зауважив, що хімічні грілки допоможуть військовим з Вінниччини на передовій, де не можна розводити відкрите багаття.



Переглядів: 963
Поширень: 0

Останні новини