Повітряна тривога у Вінниці пов’язана з загрозою ракетного удару (Оновлено)

Сьогодні вранці, 10 лютого у Вінниці та області оголошено повітряну тривогу. Вінничан закликають пройти до найближчого укриття. Мапу можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, що цієї ночі у області було чути вибухи. Згодом повідомили, що в небі над Вінницькою областю збили безпілотник окупантів «шахед». Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони «Південь» Наталія Гуменюк. Вона додала, що запуск безпілотників передує масованій ракетній атаці. Таким чином ворог розвідує дані про місця розміщення ППО та готує нову атаку на об’єкти критичної інфраструктури.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що близько 8.30 здійснено пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

О 9:33 очільник Миколаївської ОВА Кім написав, що ракети вже в повітряному просторі України.

Станом на 10:00 повітряна тривога у Вінниці триває. На Полтавщині та у Києві повідомляють про роботу ППО. 

В НЕК "Укренерго" повідомляють, що триває 14 масована ракетна атака на енергосистему України.

"На жаль, маємо влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв з електропостачанням у деяких областях." - йдеться у повідомленні.

Біля 10:00 ворог завдав удару по критичній інфраструктурі Харкова. У місті можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами, повідомив мер Терехов. Внаслідок удару по Харківщині поранення отримали 8 людей. Двоє з них у важкому стані.

Станом на 10:30 у Вінницькі області пролунали вибухи. Згодом вінничани чули звуки вибухів повторно кілька разів.

У "Вінницяобленерго" терміново змінили графіки відключення світла на сьогодні - за розпорядженням НЕК "Укренерго". Актуальна інформація щодо знеструмлень - ТУТ.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов написав про роботу ППО на Вінниччині.

Відомо про спрацювання ППО на Івано-Франківщині, у Вінниці та Львові - Центр стратегічних комунікацій. 

Дві російські крилаті ракети «Калібр» перетнули  кордон України та Молдови, а також повітряний простір Румунії - написав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Відбій тривоги оголосили у Вінниці о 11:57.

Станом на 13:00 міністр енергетики Герман Галущенко повідомив про влучання в обʼєкти енергонфраструктури у 6 областях. Також у компанії ДТЕК написали про пошкодження на 4 ТЕС під час нічної та денної атаки акупантів, постраждали двоє співробітників.

У 14:10 Повітряні Сили повідомили про збиття 61 із 71 ракет, які сьогодні були випущені ворогом по території України. 



Переглядів: 3696
Поширень: 13

Останні новини