Сьогодні вночі у Вінниці прогримів вибух: що відомо

В ніч на 10 лютого у Вінниці прогримів вибух, звуки чули мешканці міста та області. Тривога була оголошена о 0:44 та тривала майже до п’ятої години ранку.

Повідомляли про проліт ворожих безпілотників над Вінниччиною. Згодом в ЗСУ розповіли, що вибух – це робота ППО, ворожий безпілотник було збито.

Начальниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону нагадала, що від минулої ракетної атаки 26 січня минуло 2 тижні. Вона додала, що спочатку йде хвиля "шахедів", які розвідують місця розташування ППО і таким чином росіяни готуються до нової ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру.

У ніч на 10 лютого окупанти завдали по території України удари сімома дронами-камікадзе «Shahed-136/131» із східного узбережжя Азовського моря і шістьма крилатими ракетами типу «Калібр» із російського фрегата у Чорному морі. Загалом у Повітряних силах ЗСУ повідомили про збиття 5 ракет та 5 дронів під час нічної атаки.

Згодом тривогу оголошено у Вінниці вранці 10 лютого, через загрозу ракетного удару 

Станом на 11:00 тривога у Вінниці тривала, у місті було чути звуки вибухів.

Міський голова Сергій Моргунов повідомив про роботу ППО. 

У Вінницькій області за розпорядженням Національної енергетичної компанії змінили графіки відключення світла

За словами Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, дві ракети типу "Калібр" сьогодні перетнули кордон України та Молдови, повітряний простір Румунії. Потім ракети знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. Ракети ворог запустив з акваторії Чорного моря.

Об 11:57 у Вінниці відбій тривоги.

Фото уламків ракети, знайденої на Вінниччині опублікували у Повітряних Силах.

Російські військові влучили в обʼєкти енергетичної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення, найскладніша ситуація — у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

У Повітряних Силах повідомляють, що під час сьогоднішньої атаки було знищено 61 ракету, із 71 запущених. Зазначають, що з повітря Україну атакували 8 бомбардувальників Ту-95мс. Вони випускали ракети Х-101 та Х-555 із районів Каспійського моря та Волгодонська. Із кораблів у Чорному морі – крилатими ракетами морського базування типу «Калібр». Противник здійснив 71 пуск крилатих ракет Х-101, Х-555, «Калібр» (в т.ч. йдеться і про нічні пуски).



Переглядів: 44028
Поширень: 514

Останні новини