Для чого потрібен довідник еквівалентності лікарських засобів

Більшість ліків має дві назви: активний інгредієнт, який є хімічною речовиною в ліках, яка змушує його діяти, і фірмова назва, яка є назвою, даною лікам компанією, яка їх виробляє. Для пошуку відповідних препаратів варто використовувати довідник лікарських засобів rx.ua, який доступний онлайн.

Якщо ви знаєте активний інгредієнт, ви можете:

знайти однакові типи ліків від різних виробників, виявити, коли ліки не однакові. Назви деяких брендів можуть звучати майже однаково. Це не означає, що вони містять той самий активний інгредієнт або що ви можете приймати їх для однакових умов. переконайтеся, що ви не приймаєте ліки, на які ви можете реагувати негативно (алергічна реакція)  переконайтеся, що ви не приймаєте ліки, які ви не повинні приймати з іншими ліками, або взаємодіючими ліками (наприклад, залізо та кальцій можуть впливати на певні ліки для щитовидної залози) перевірте бренди, які можуть замінити ваші звичайні ліки, коли ви відвідуєте інші країни.

Уникайте прийому занадто великої або занадто малої дози ліків, якщо ви забули своє дозування.

Деякі ліки випускаються в кількох дозах і можуть містити більше одного активного інгредієнта. Назви діючих речовин можна знайти онлайн, на упаковці препарату та на аптечній етикетці. На упаковці повинна бути вказана сила дії ліків – скільки в препараті діючої речовини. Можуть бути випадки, коли ви не впевнені, як знайти активний інгредієнт. Запитайте медичного працівника про те, де його можна знайти. Завжди перевіряйте активний інгредієнт, коли виходите з лікарні з ліками. Це зменшить ймовірність помилкового прийому занадто великої кількості або того, що ваші ліки будуть діяти один проти одного.

Використання онлайн-сайтів або соціальних мереж

Є багато причин, чому ви можете дізнатися більше про певну хворобу чи лікування. Це може бути, якщо ви або ваша близька людина захворіли. Або, можливо, ви починаєте приймати нові ліки або ваш лікар направив вас на обстеження. Є багато способів, якими ми можемо вийти в «онлайн», щоб дізнатися інформацію. Це може бути:

- використання пошукової системи, як-от Google, 

- використання сайту rx.ua, 

- перегляд відеокліпу на TikTok.

Яку різницю матиме використання альтернативних брендів?

Поки активний інгредієнт і сила ліків однакові, для більшості людей немає різниці між брендами. Головне – активна речовина. Отже, якщо вам запропонують альтернативний бренд, ви можете бути впевнені, що він працюватиме так само – у будь-якому випадку це ваш вибір. Для деяких людей з алергією або непереносимістю важливо дізнатися більше про інші інгредієнти або неактивні інгредієнти ліків. Можуть бути й інші ситуації, які впливатимуть на ваше рішення змінити бренд.

Багато ліків з однаковою діючою речовиною доступні під кількома різними брендами: оригінальний бренд, а іноді й кілька генеричних брендів. Вони працюють однаково, але мають різні торгові марки та упаковку. Коли ваш фармацевт пропонує вам альтернативний бренд, він завжди матиме той самий активний інгредієнт, що й у вашому рецепті або в ліках, які ви зазвичай приймаєте.
Тож якщо вам пропонують вибір, у будь-якому випадку це нормально.


Переглядів: 1627
Поширень: 3

Останні новини