У Вінниці сьогодні немає відключень: що і для чого будуть вимірювати

Сьогодні, 13 лютого, у Вінниці немає відключень світла. АТ «Вінницяобленерго» інформує, що цього дня енергетики здійснюватимуть режимні вимірювання реального енергоспоживання.

Для чого це роблять і на що це впливає - пояснили в "Укренерго".

Режимні виміри у Вінницькій області

В НЕК «Укренерго» раніше оголошували про зміну лімітів споживання. Для того, аби заміряти потребу в електроенергії у кожному регіоні запроваджують день без знеструмлення.

У Вінницькій області звичний графік відключення світла не діє 13 лютого, водночас у інших  областях, де не проводять виміри – ліміти можуть зменшити.

В Національній енергетичні компанії зазначають, що завдяки режимному вимірюванню, зможуть зрозуміти, як поводяться абоненти коли нема обмежень і не діють погодинні відключення світла. Так планують вирахувати скільки електроенергії споживає кожна область.

На що це вплине

Після початку повномасштабної війни в Україні відбулася внутрішня міграція населення, багато підприємств переїхало на більш безпечні території.  Це змінило фактичний рівень споживання в українських регіонах. Тому показники вирішили відкоригувати.

Зокрема, чимало переселенців та релокованих підприємств прийняла Вінниччина. Сьогоднішнє вимірювання дозволить правильно визначити дозволену величину навантаження (ліміт) для Вінницької області.

У «Вінницяобленерго» зазначають, що цей захід є виробничою необхідністю.

«13 лютого використовуйте електроенергію у максимально комфортному для себе режимі», - повідомило обленерго.

Нагадаємо, відповідно до доведених лімітів «Вінницяобленерго» щодня розподіляє наявний обсяг електроенергії. Першочергово заживлюються об’єкти критичної інфраструктури – їх список затверджує Вінницька ОВА. Крім того, певну частку доступної електроенергії виділяють на потребу «Укрзалізниці», а решту спрямовують населенню.



Переглядів: 4109
Поширень: 14

Останні новини