Бійцям 59-ї бригади імені Якова Гандзюка відправили 10 тисяч хімічних грілок

Перша партія хімічних грілок – 10000 штук – відправилася з Вінниці на передову, бійцям 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Закупити 30 тисяч сучасних обігрівальних засобів вдалося силами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Першу третину вже передали до бригади, про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За запитом військових допомогу сформував Гумштаб, закупівлю грілок за кордоном ініціював очільник штабу Володимир Гройсман.

За словами мера, саме такі засоби обігріву використовують у провідних арміях світу. Вони незамінні взимку, під час морозів. Разом із грілками військовим доправили пічки-буржуйки і продукти. "Підтримка ЗСУ – наш пріоритет", –  додав Сергій Моргунов.

Координаторка Гумштабу Ірина Івасюк зазначила, що у армії Ізраїлю рекомендують до використання саме ці хімічні грілки. Вони легкі у використанні та ефективні. “Я рада, що Гумштабу вдалося знайти такі грілки і закупити їх чималу кількість”, – додала пані Ірина.

Військовослужбовець 59-ї ОМПБр Денис розповів, що такі хімічні грілки застосовують для індивідуального обігріву: їх кладуть в рукавиці, взуття, кишені.

За словами голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового, допомагати військовим вкрай важливо, взимку їх нетрібно забезпечувати засобами обігріву. Він додав, що закуплені Гумштабом засоби створені за сучасною технологією та допоможуть бійцям зігрітися навіть у екстремальних умовах.

Крім хімічних грілок, на фронт поїхало 60 пічок-буржуйок, та кавові напої, які Гумштаб нещодавно отримав від друзів з Німеччини – родини Гудер.



Переглядів: 995
Поширень: 0

Останні новини