У Вінниці відбудеться лицарський турнір імені Героя Небесної Сотні Максима Шимка

Сьогодні, 17 жовтня,  відбулася прес-конференція щодо проведення 20-21 жовтня поточного року середньовічного лицарського турніру, присвяченого пам'яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка.

Організатором турніру є громадська організація «Родина Героїв Небесної Сотні». Захід відбуватиметься за підтримки облдержадміністрації, Вінницької міської ради, клубу історичної реконструкції «Аркона» та фонду «Родинна турбота».

«Сьогодні в Україні іде війна. І одне з головних завдань, що постає перед державою та суспільством у цей непростий час, – це виховання підростаючого покоління українців у дусі патріотизму та любові до своєї країни. До того ж, Максим завжди мріяв, щоб саме Вінниччина славилася знаковими національно- патріотичними заходами. Одним з таких заходів, безперечно, є лицарський турнір, який вже вдруге відбуватиметься в області», – зазначила мати Героя Небесної Сотні Максима Шимка, представниця громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Зоя Кузьменко.

«Це буде класичний середньовічний лицарський турнір. Протягом 2 днів глядачі зможуть побачити низку змагань серед чоловіків та жінок у одиночних та групових номінаціях. Для нашого клубу історичної реконструкції дуже важливим є сам процес відтворення історичної дійсності та відродження традицій», – відзначила представниця клубу історичної реконструкції «Аркона» Ольга Грабовська.

За словами представниці фонду «Родинна турбота» Катерини Бевзюк, такі заходи національно-патріотичного спрямування формують силу волі та розуміння того, що в житті потрібно боротися та прикладати максимум зусиль для того, щоб реалізувати себе та втілити в життя свої мрії.

Нагадаємо, що громадська організація «Родина Героїв Небесної Сотні» була створена влітку 2014 року з метою захисту честі та гідності Героїв Небесної Сотні та всіх тих, то постраждав на Майдані.


Теги: турнір

Переглядів: 3486
Поширень: 0

Останні новини