У Вінницьких Хуторах створили перші Ініціативні групи «Чиста водойма»

У Вінницькій МТГ триває робота із благоустрою водойм. В середині лютого у Вінницьких Хуторах створили вже дві ініціативні групи “Чиста водойма”. До їх складу увійшли місцеві мешканці. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Учасниками ініціативних груп стали 16 жителів громади, чиї ділянки розташовані на берегах ставків. Спільними зусиллями людей та міської ради планують здійснювати природоохоронні заходи.

За словами начальниці відділу агропромислового розвитку управління економічної політики департаменту економіки і інвестицій ВМР НаталіЇ Павленко, в усіх ініціативних групах по 8 людей. Відбулося засідання, на якому обрали голову та секретаря, затвердили план роботи та ознайомилися із проектом Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері охорони довкілля. 

"Паралельно були визначені межі територій, у яких зацікавлені члени Ініціативних груп вирішили інші формальні питання", – розповіла Наталія Павленко.

Представниця відділу агропромислового комплексу департаменту економіки і інвестицій міської ради Галина Бабій додала, що проведення майбутніх загальних зборів можуть скликатися за ініціативою будь-кого із членів Ініціативної групи у разі необхідності.

На одній з таких зустрічей учасники ініціативних груп поділилися власним баченням збереження ставків. Йшлося про обрізку дерев біля водойм, осунення берегів навесні та перспективи подальшої співпраці. 

Як розповіла начальниця відділу екологічної політики департаменту економіки і інвестицій ВМР Світлана Юзвак, крім створення та діяльності таких ініціативних груп, робота в секторі збереження природи буде тривати й надалі та у різних форматах.

"У сфері охорони довкілля плануємо проводити екологічні просвітницькі заходи з залученням різних верств населення", - зазначила Світлана Юзвак.



Переглядів: 970
Поширень: 0

Останні новини