Вінничан запрошують долучитися до проекту “Як ти, Віннице?”

У річницю початку повномасштабного вторнення, 24 лютого, мешканців Вінниці запрошують долучитися до проекту «Як ти, Віннице?» Для цього потрібно зробити фото чи зняти коротке відео про своє життя в цей день.

Такий формат знайомства спільно організовують Вінниця та Мюнстер. За кожну світлину підприємці та прості мешканці Мюнстера будуть надсилати гроші на окремий рахунок. Потім кошти спрямують на потреби однієї з вінницьких лікарень. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Кампанію “Як ти, Віннице?” було ініційоване німецьким митцем Томасом Нуфером. Він вже реалізоваував подібний захід у 2021 в Ізраїльському місті Рішон-ле-Ціон.

24 лютого з 09:00 до 18:00 на електронну адресу yak.ty.vin@gmail.com вінничанам потрібно надіслати фото чи відео, які зможуть відобразити життя, почуття або думки в цей день.

“В останні роки я все більше зосереджувався на розповідях про складні теми, зокрема із соціальної сфери. Після закінчення югославської війни я написав і поставив мюзикл під назвою “Сараєвська любов” про майже чотирирічну облогу міста Сараєво. З того часу минуло 25 років. Тепер у Європі знову війна. Мені близько до душі допомагати людям. Дуже сподіваюся, що записи з Вінниці започаткують живий діалог між жителями обох міст. Бо хто знає людей у Вінниці, хто знає, як вони живуть, як почуваються? Записи – це щось на зразок дверей. 24 лютого 2023 року ми будемо зовсім поруч!” – розповів Томас Нуфер.

Всі надіслані зображення опублікують на офіційному міському сайті проєкту www.winnytsia.life. Їх побачать жителі Мюнстера. За кожного учасника проекту вони будуть донатити.

“Кошти на акцію збиратимуть бізнес та мешканці Мюнстера. За кожне фото вони надсилатимуть 10 євро. Кожен вінничанин може надіслати до 3 фото, або ж одне коротке відео. За зібрані кошти ми придбаємо і передамо в одну із вінницьких лікарень медичне обладнання для загоєння ран”, – розповіла керівниця відділу по міжнародній та інтернаціональній співпраці міської ради Мюнстера Кристіане Льозель.

Мерії німецького міста і Томасу Нуферу допомагає комунікувати з Вінницею українська спілка Мюнстера. Співпраця Вінниці та Мюнстера розпочалася минулого року. Німецька сторона запропонувала Вінниці партнерство, щоб стати ближче і мати можливість надавати більш дієву та актуальну допомогу нашому місту, розповіла заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович.

“Мюнстер уже передав Вінниці гуманітарний вантаж на суму близько 105 тис. євро. Це, зокрема, 24 палети з 5 різними видами тушкованки, чотири модульні кухні, кухонне обладнання, посуд, 5 генераторів. Найближчим часом делегація з Вінницької міської ради поїде до Мюнстера. Там буде підписано угоду про партнерство Вінниця-Мюнстер. Окремо буде підписана спільна декларація міст Мюнстера та Любліна. Таким чином ми матимемо тристороннє партнерство”, – додала Галина Якубович.

Партнерство між містами планують укласти на час повномасштабної війни в Україні та ще на 5 років після її закінчення та Перемоги України, пояснив директор КП “Інститут розвитку міст” Назар Коваленко.

“Мюнстер заявляє про свою готовність надати гуманітарну допомогу для Вінниці та транспортувати її до Любліна. Люблін погоджується сприяти транспортуванню гуманітарних вантажів до Вінниці, покриваючи витрати на пальне”, – додав Назар Коваленко.


Переглядів: 840
Поширень: 0

Останні новини