В Якушинцях незаконно передали під забудову землю вартістю 67 мільйонів

На Вінниччині, в селі Якушинці, сільська рада, не маючи законного права розпоряджатися земельною ділянкою, дала дозвіл на забудову. Йдеться про ділянку площею 22 гектари, яка належить Якушинецькому професійному училищу.

Вартість ділянки оцінюють в 67 мільйонів гривень. Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Діяльність Якушинецького професійного училища було припинено в 2013 році, заклад реорганізували (приєднали) до Вищого професійного училища № 7 міста Вінниці. Зазначений заклад є офіційним правонаступником майнових прав реорганізованого в Якушинцях училища.

За даними прокуратури, Якушинецька сільрада, що не мала права розпоряджатися землею в 2015-2016 роках вирішила дозволити поділ ділянки. За рішенням сільської ради, 5 фізичних осіб отримали дозвіл на виготовлення проекту будівництва житлового будинку, споруд та господарських приміщень на зазначеній території.

Вінницька прокуратура зверталася до суду із позовною заявою щодо даного порушення. Однак Вінницький районний суд розглядав справу більше 4 років, і, врешті, в листопаді 2022 відмовив у задоволенні позову.

Аби повернути ділянку вартістю 67 млн грн у державну власність, прокуратура оскаржила рішення у апеляційному суді. Повідомляють, що скаргу було задоволено, а рішення Вінницького районного суду визнали незаконним. 


Переглядів: 1499
Поширень: 3

Останні новини