Вінницьким спецпризначенцям передали Starlink та 2000 хімічних грілок

Спецпризначенці Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку, як несуть службу на передовій, отримали Starlink та 2 000 хімічних грілок. Техніку та сучасні засоби обігріву передали засновники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Сергій Моргунов та Вячеслав Соколовий. 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов нагадав, що зініціював передачу хімічних грілок українським захисникам керівник Гумштабу Володимир Гройсман. Він додав, що міська рада співпрацює з вінницькими спецпризначенцями від 2014 року. 

“Сьогодні передаємо партію грілок, які вже наші військові оцінили і підтвердили, що в них є велика потреба взимку. Також наш комітет по фізкультурі і спорту вирішив придбати Starlink, згуртувалась спортивна спільнота міста, а ми знаємо, що чимало спортсменів та тренерів зараз теж на передовій. Взагалі сьогодні кожен вінничанин в міру своїх можливостей намагається щось зробити для фронту. Будемо надалі допомагати хлопцям із забезпеченням. Працюємо на Перемогу”, – сказав Сергій Моргунов. 

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що важливо допомагати нашим захисникам у всьому.

“Міжнародні партнери сьогодні виходять на нас із пропозиціями щодо тих чи інших засобів обігріву. Наприклад, Штаб отримав 240 пічок-буржуйок від родини вихідців із Вінниччини, а нині громадян Німеччини. Не знаючи особисто нікого з нас, вони дізналися про діяльність Штабу та переконалися, що нам можна довіряти”, – додав Вячеслав Соколовий.

Закупівлю Starlink організував комітет по фізичній культурі та спорту ВМР. За словами його очільника Сергія Краєвського, загалом же спортивна галузь міста зібрала вже понад мільйон гривень для ЗСУ. Він додав, що зараз потрібно робити максимум для фронту. 

Начальник відділення спеціального призначення Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку подякував Гумштабу за надану допомогу. Він розповів, що в зоні ведення бойових дій фактично немає зв'язку. Тому Starlink для комунікації між підрозділами є дуже важливим. В пригоді стануть і хімічні, з їхньою допомогою можна зігріватися декілька годин.

Нагадаємо, Гумштаб закупив 30 тисяч хімічних грілок для військовослужбовців Вінниччини, перші 10 тисяч нещодавно передали бійцям 59-ї ОМПБр.



Переглядів: 991
Поширень: 3

Останні новини